Regionala främjare av de areella näringarna under 200 år. Hushållningssällskapens historiker, periodiska skrifter och arkiv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
SOLMED (del 26)
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2002-12-01
Upplaga
1
Förlag
Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien
Illustrationer
ill.
Dimensioner
250 x 174 x 18 mm
Vikt
890 g
SAB
Aaqd-c,Qd-c:bf
ISBN
9789189379237
Regionala främjare av de areella näringarna under 200 år. Hushållningssällskapens historiker, periodiska skrifter och arkiv (inbunden)

Regionala främjare av de areella näringarna under 200 år. Hushållningssällskapens historiker, periodiska skrifter och arkiv

Inbunden Svenska, 2002-12-01
139
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I två sekler har de svenska Hushållningssällskapen arbetat med att utveckla och föra fram det moderna lantbrukets idéer till de praktiska utövarna på fältet. Deras verksamhet har under denna långa tidsperiod speglats i de egna jubileumsskrifterna - den första utkom redan 1841 och den senaste i år. De utgör tillsammans en mäktig dokumentation över lantbrukets utveckling och visar hushållningssällskapens starka historiska förankring i den egna regionen.

Författaren, Olof Kåhrström, har i en lång artikel behandlat alla dessa skrifter. Dessutom har han gjort lättöverskådliga sammanställningar över sällskapens tidskrifter, arkiv m.m.

Olof Kåhrström är bibliotekarie med goda kunskaper i den äldre lantbrukslitteraturen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Regionala främjare av de areella näringarna under 200 år. Hushållningssällskapens historiker, periodiska skrifter och arkiv
  2. +
  3. De areella näringarnas välgörare : kungl. Skogs- och Lantbruksakademien och dess donatorer

De som köpt den här boken har ofta också köpt De areella näringarnas välgörare : kungl. Skogs... av Nils Edling (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Regionala främjare av de areella näringar...

Övrig information

REGIONALA FRÄMJARE AV DE AREELLA NÄRINGARNA UNDER 200 ÅR I två sekler har de svenska Hushållningssällskapen arbetat med att utveckla och föra fram det moderna lantbrukets idéer till de praktiska utövarna på fältet. Deras verksamhet har under denna långa tidsperiod speglats i de egna jubileumsskrifterna - den första utkom redan 1841 och den senaste i år. De utgör tillsammans en mäktig dokumentation över lantbrukets utveckling och visar hushållningssällskapens starka historiska förankring i den egna regionen. Författaren, Olof Kåhrström, har i en lång artikel behandlat alla dessa skrifter. Dessutom har han gjort lättöverskådliga sammanställningar över sällskapens tidskrifter, arkiv m.m. Olof Kåhrström är bibliotekarie med goda kunskaper i den äldre lantbrukslitteraturen.