Död I Garnethill (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Garnethilltrilogin (del 1)
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2001-12-01
Upplaga
½Ny
Förlag
Minotaur bokförlag AB
Översättare
Boel Unnerstad
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Garnethill
Dimensioner
178 x 109 x 25 mm
Vikt
225 g
SAB
He.01=c,Hce
ISBN
9789189380233
Död I Garnethill (pocket)

Död I Garnethill

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2001-12-01

Slutsåld

Maureen O'Donnell har sannerligen haft sin beskärda del av problem - sexuella övergrepp, en tids vistelse på mentalsjukhus, ett jobb som är rena återvändsgränden och ett jobbigt förhållande som hon bestämt sig för att göra slut på. Men någon hinner före. En morgon då hon bakfull vacklar ut i vardagsrummet hittar hon sin gifte älskare fastbunden i en köksstol med halsen avskuren.

Polisen i Glasgow misstänker Maureen för mordet och det gör även hennes familj. I panik börjar hon kartlägga den dödes sista dagar och kommer en fasansfull härva av lögner och våld på spåren. Då ytterligare ett lemlästat lik upphittas inser hon att hon måste hitta mördaren innan hon själv blir nästa offer...
En skrämmande thriller och en skakande skildring av tillvaron för de människor som befinner sig på samhällets skuggsida.

Död i Garnethill belönades med det prestigefyllda John Creasey Award - de brittiska deckarförfattarnas årliga pris till bästa debutroman i genren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Död I Garnethill. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En lysande debut!
  Mats Blom, 12 juni 2006

  Död i Garnethill är den första delen i Denise Minas Garnethilltrilogi. Den kretsar kring Maureen O'Donnell, en ung kvinna som under sitt korta liv drabbats av både incest och vistelse på mentalsjukhus. Boken utspelar sig i Glasgow och med sin miljöskildring av alkoholism, droger och sargade människor är den något av kriminalromanens Trainspotting. En oerhört glädjande debut som jag rekommenderar varmt. Jag har redan börjat på fortsättningen, Exil.

 2. God läsning!
  tryse, 21 februari 2005

  Mycket njutbart språk! Bra översättning av en nervkittlande historia att sträckläsa!

 3. Sträckläsning!

  Det här en lite annorlunda deckare. Även om brotten och polisutredningen självfallet är en del av historien så står de inte i centrum. Det är i första hand de levande personteckningarna som gör den här boken så engagerande.
  "Läs en bok" brukar det heta när man har svårt att sova. Men plocka då för Guds skull inte fram "Död i Garnethill" - den går inte att lägga ifrån sig!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Denise Mina

Recensioner i media

På morgonen efter en krogkväll hittar Maureen O'Donnell sin älskare på en stol i köket - fastbunden med halsen avskuren. Mordutredarna finner omständigheterna kring den mördade mannen, Maureen och hennes familj ytterst anmärkningsvärda. Och kanske mest besynnerligt av allt är att Maureen själv inte är säker på sin oskuld i dramat.

Sällan har jag läst en kriminalroman som så fullständigt utesluter min omgivning. Denise Minas debut som thrillerförfattare är en stark berättelse om kvinnors utsatthet, misstänksamhet mot depressiva individer, alkoholism och övergrepp. Och mitt i den vedervärdiga vardagen ger författaren prov på en träffsäker, härlig och lite syrlig humor.

Sakta, sakta blir jag som läsare inledd på villovägar, och ovisshetens lustfylldhet präglar berättelsen ända till slutet. Förutom den alltid närvarande spänningen är Död i Garnethill fylld med starka karaktärsporträtt och miljöbeskrivningar som gör den till en blandning av särdeles välskriven episk roman och nervkittlande kriminalroman. Rekommenderas!

Bloggat om Död I Garnethill