Iskallt spår (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ben Cooper och Diane Fry (del 3)
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2004-05-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Minotaur
Översättare
Carla Wiberg
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Blood on the Tongue
Dimensioner
180 x 112 x 30 mm
Vikt
270 g
SAB
Hce
ISBN
9789189380783
Iskallt spår (pocket)

Iskallt spår

kriminalroman

(1 röst)
Pocket Svenska, 2004-05-01

Slutsåld

Det var knappast det enklaste sättet att begå självmord på - Marie Tennant verkade bara ha krupit ihop i den kalla snön på Irontunguehill och sedan legat kvar tills kroppen var helt täckt av is. Men det är inte det enda dödsfall som Edendales poliskår ställs inför denna kylslagna januarimånad; i ett gammalt bombplan görs den skrämmande upptäckten av ett spädbarnslik och vid en vägkant hittas kroppen av en okänd man. Medan kriminalinspektör Diane Fry behöver all förstärkning hon kan få är kollegan Ben Cooper mer intresserad av att hjälpa den unga kanadensiskan Alison Morrissey. Hon har kommit till Edendale för att få klarhet i vad som egentligen hände då hennes morfar spårlöst försvann en vinterdag 1945. Är det verkligen värt att ödsla tid på en mer än femtio år gammal händelse, eller är det kanske nödvändigt att gräva i det förflutna för att få svar på dagens gåtor ... En iskallt spännande kriminalroman av författaren till Svarta hunden och Jungfrudansen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stephen Booth

Recensioner i media

Rysligt spännande! Boken är välskriven. Bra personporträtt, god miljöbeskrivning och välbalanserad handling." Dagbladet

"Britten Stephen Booth är en av de för dagen mest läsvärda kriminalförfattarna... oupphörligt fascinerande... skickligt genomfört, men lösningen fördjupar även de mänskliga kvaliteter som finns i Stephen Booths romaner. Han skapar ovisshet, rentav spänning, men han tecknar också starka porträtt av sargade personer." Svenska Dagbladet

"En deckare med många bottnar av klassisk, brittisk modell." Aftonbladet

Bloggat om Iskallt spår

Övrig information

Det var knappast det enklaste sättet att begå självmord på - Marie Tennant verkade bara ha krupit ihop i den kalla snön på Irontonguehill och sedan legat kvar tills kroppen var helt täckt av is.
Men det är inte det enda dödsfall som Edendales poliskår ställs inför denna kylslagna januarimånad; i ett gammalt bombplan görs den skrämmande upptäckten av ett spädbarnslik och vid en vägkant hittas kroppen av en okänd man.
Medan kriminalinspektör Diane Fry behöver all förstärkning hon kan få är kollegan Ben Cooper mer intresserad av att hjälpa den unga kanadensiskan Alison Morrissey. Hon har kommit till Edendale för att få klarhet i vad som egentligen hände då hennes morfar spårlöst försvann en vinterdag 1945. Men är det verkligen värt att ödsla tid på en mer än femtio år gammal händelse, eller är det kanske nödvändigt att gräva i det förflutna för att få svar på dagens gåtor ...
Iskallt spår är den tredje, fristående delen i serien med de unga poliserna Ben Cooper och Diane Fry.

Stephen Booth föddes 1952 i Lancashire i England, men bor numera tillsammans med sin fru och sina husdjur på en gård i Nottinghamshire.Han upptäckte tidigt att han ville ägna sig åt skrivande i någon form och under 25 år var han verksam som journalist inom ett antal olika områden, bl.a. som kriminalreporter.Hans debutroman Svarta hunden belönades med Barry Award för bästa engelska kriminalroman 2000, och uppföljaren Jungfrudansen har blivit nominerad till en Gold Dagger.