Ett sista andetag (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ben Cooper och Diane Fry (del 5)
Antal sidor
486
Utgivningsdatum
2005-06-01
Förlag
Minotaur
Översättare
Jan Malmsjö
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
One Last Breath
Dimensioner
215 x 145 x 35 mm
Vikt
640 g
SAB
Hce
ISBN
9789189380912
Ett sista andetag (inbunden)

Ett sista andetag

Inbunden Svenska, 2005-06-01

Slutsåld

Dunkla grottlabyrinter, underjordiska floder och legender om ondskefulla sagoväsen utgör en stor turistattraktion för Peak District. Men den här sommaren sprider sig mörkret även ovan jord. Och alla demoner är inte fantasifigurer.
När Rebecca Low hittas knivstucken till döds i sitt eget kök misstänker polisen genast att det är hennes exmake Mansell Quinn som är den skyldige. Han har nyligen blivit villkorligt frigiven efter fjorton år i fängelse, dömd för mordet på sin älskarinna Carol Proctor. Nu har han försvunnit spårlöst utan att meddela sig till sin övervakare.
Ärendet hamnar hos Ben Cooper och Diane Fry, som än en gång måste lägga sina personliga meningsskiljaktigheter åt sidan för att kunna hitta en mördare som uppenbarligen leker katt och råtta med polisen. Enda sättet att lösa fallet tycks vara att gå tillbaka till den där dagen för fjorton år sedan och snart inser de att det finns en rad oklarheter kring vad som egentligen hände. Varför vägrade Quinns bästa vänner att ge honom sitt stöd? Och varför erkände han först brottet men ändrade sig sedan? Försökte han kanske skydda någon annan?
Ben Cooper blir alltmer osäker på om Quinn verkligen var skyldig till mordet. Samtidigt inser han vilken fara han befinner sig i om han har fel. Det var nämligen hans egen far Joe Cooper som låg bakom gripandet och om Quinn är ute efter hämnd finns Bens namn förmodligen överst på listan över nya tänkbara offer!

Ett sista andetag är femte delen i serien med de två poliskollegerna Ben Cooper och Diane Fry. Återigen lyckas Stephen Booth förena starka personporträtt med en trovärdig och spännande intrig. Och som alltid spelar Peak Districts karga natur en väsentlig roll i handlingen - den här gången kanske mer än någonsin tidigare.

Stephen Booth föddes 1952 i Lancashire i England, men lever sedan många år tillsammans med sin fru och sina husdjur på en gård i Nottinghamshire. Han upptäckte tidigt att han ville ägna sig åt skrivande i någon form och under 25 år var han verksam som journalist inom ett antal olika områden, bl.a. som kriminalreporter. Debutromanen Svarta hunden belönades med Barry Award för bästa engelska kriminalroman 2000 och uppföljaren Jungfrudansen har blivit nominerad till en Gold Dagger.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ett sista andetag

Övrig information

För fjorton år sedan dömdes Mansell Quinn till livstids fängelse för mordet på sin älskarinna. Nu är han villkorligt frigiven och ingen tycks veta vart han har tagit vägen. När Quinns exhustru hittas mördad förstår Ben Cooper och hans kolleger vid kriminalpolisen i Derbyshire att Quinn är ute efter att hämnas. Man försöker ligga steget före honom, men det är inte så lätt. Folk i omgivningen verkar mest vilja glömma det hela och är inte särskilt intresserade av att hjälpa till.
Överhopade av arbete och oförmögna att fånga en mördare som leker katt och råtta med dem kan polisen inte göra mycket mer än varna nya tänkbara offer. Och När Ben Cooper får reda på att det var hans far som satte Quinn bakom galler inser han att hans eget namn står högst på listan.