En värld utan fattigdom : socialt företagande och kapitalismens framtid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2008-04-01
Förlag
BookHouse Publishing
Översättare
Manne Svensson
Originaltitel
Creating a world without poverty - social business and the future of capitalism
Dimensioner
220 x 155 x 21 mm
Vikt
470 g
SAB
Qaacg
ISBN
9789189388413
En värld utan fattigdom : socialt företagande och kapitalismens framtid (häftad)

En värld utan fattigdom : socialt företagande och kapitalismens framtid

Häftad,  Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

En alldeles ny bok från Fredspristagaren 2006, Muhammad Yunus. Boken presenterar ett antal viktiga förslag om hur företagare och entreprenörer kan driva sociala företag med mål utöver effektivitet och vinst.

Det är inte många nationalekonomer som lyckas med att skapa goda affärer. Muhammad Yunus vände upp och ner på bankvärldens tänkande om kreditvärdighet. Han säger "Det är inte människorna som inte är kreditvärdiga utan bankerna som inte är människovärdiga."

Professor Yunus föddes i Bangladesh, gjorde sin doktorsavhandling i USA där han blev kvar några år innan han återvände till sitt hemland och en professorstjänst vid Chittagong University. Han grundade Grameen Bank 1976 efter att utsatt sig och sina studenter för den viktiga frågan: "Vi växer upp med fattiga omkring oss och vi frågar oss aldrig varför de är fattiga." Små summor kunde kunde bli till stora möjligheter för de allra fattigaste som var i händerna på köpmän och penningalånare. Utan dessa mikrolån som Grameen "uppfann" kunde de aldrig ta sig ur fattigdomen.

2006 förvånade den norska Nobelkommitten med att utse Muhammad till årets fredpristagare. Ett beslut som hyllats i hela världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna