Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2009-10-15
Upplaga
1
Förlag
BookHouse Editions
Översättare
Mia Poletto Andersson
Originaltitel
How the Mighty Fall : And Why Some Companies Never Give In
Medarbetare
Jonés, Erika (form)
Dimensioner
203 x 132 x 20 mm
Vikt
300 g
SAB
Qba
ISBN
9789189388505
Hur jättarna går under : och varför vissa företag aldrig ger upp (inbunden)

Hur jättarna går under : och varför vissa företag aldrig ger upp

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2009-10-15
240
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I Hur jättarna går under - och varför vissa företag aldrig ger upp ställer sig Jim Collins frågan: Hur går det till när mäktiga företag faller? Kan nedgången upptäckas i tid och undvikas? Hur långt kan ett företag falla innan dess totala undergång är oundviklig och alla räddningsförsök förgäves.
Collins forskningsprojekt har pågått i mer än fyra år, och avslöjar fem distinkta steg av nedgång som han beskriver i boken. Genom att förstå stegen i nedgången kan ledare markant minska risken att falla hela vägen ned till botten. Man skulle kunna säga att boken är en spegelbild av hans tidigare storsäljare Good to Great som beskriver uppgångens fem stadier.
Det är nästan omöjligt att låta bli att tänka på ett specifikt svenskt företag när man läser boken. Facit, kanske. Eller SAS. Eller varför inte någon av de banker som inte längre finns. Hade de kunnat rädda sig om de varit mer observanta?
Ingen institution, oavsett hur mäktig den är, är immun mot undergång. Det finns ingen naturlag som säger att de starkaste och största kommer för all framtid att stanna kvar på toppen. Vilket företag som helst kan börja falla, och de flesta gör det förr eller senare. Men som Collins forskning visar, så återhämtar sig vissa företag faktiskt och i vissa fall kan de komma tillbaka ännu starkare.

Om du triumferar eller misslyckas, lider eller avlider, beror mer på vad du gör med dig själv än vad världen gör med dig.

OM FÖRFATTAREN
Jim Collins är en noggrann betraktare av företag stora, svaga, bra och misslyckade sådana från unga start-ups till aktningsvärda institutioner. Författaren till den internationella storsäljaren Good to Great och medförfattare till Built to Last, är Collins en vägledare för ledare inom både i den privata och offentliga sektorn. Hans artiklar har publicerats i Fortune, BusinessWeek, The Economist, USA Today och Harvard Business Review.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur jättarna går under : och varför vissa företag aldrig ger upp
  2. +
  3. Great by Choice : hur några företag blomstrar trots osäkerhet, kaos och (o)tu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Great by Choice : hur några företag blomstrar t... av Jim Collins, Morten T Hansen (inbunden).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hur jättarna går under : och varför vissa företag aldrig ger upp. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant genomgång om storföretag som gått under....
    Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

    Intressant genomgång om storföretag som gått under. Kommer någon ihåg Kodak? Det gjorde inte jag iaf förrän jag läste denna bok. Ett måste för entreprenörer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jim Collins