Februari 33: Litteraturens vinter (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2022-07-18
Förlag
Nirstedt/litteratur
Översättare
Jens Christian Brandt
ISBN
9789189389601

Februari 33: Litteraturens vinter E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2022-07-18
109
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det gick fort: februari 1933 var månaden då allt förändrades i Tyskland. Måndagen den 30 januari valdes Adolf Hitler till rikskansler. Den judiske författaren Joseph Roth lämnade allt redan på morgonen och reste till Paris, men Thomas Mann var för stunden mer upptagen med att förbereda ett föredrag om Richard Wagner. Utifrån dokument, romaner och dagböcker kommer Uwe Wittstock nära de berömda tyska författarna. Dag för dag visar han hur Weimarrepublikens glansfulla litterära liv ödeläggs. Författarnas rädsla, beslutsamhet eller självbedrägeri framträder ur deras egna vittnesbörd. Vem anpassar sig efter den nya tiden, och vem måste fly för livet?

På bara några vinterveckor förvandlas Tyskland till en diktatur, och tillvaron blir aldrig densamma för Bertolt Brecht, Erich Maria Remarque, Else Lasker-Schüler, Alfred Döblin -- eller världen.

Uwe Wittstock, född i Leipzig 1955, är författare, litteraturkritiker och journalist. Februari 33 -- litteraturens vinter har hyllats av en enhällig tysk kritikerkår och legat på Der Spiegels bestsellerlista -- en fackbok som går att läsa som en roman eller en thriller, högaktuell under det svenska valåret.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Uwe Wittstock