Zebraflickan (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
Författarhuset
Dimensioner
221 x 143 x 23 mm
Vikt
420 g
SAB
Vlab,Lz Åkerman, Sofia
ISBN
9789189390669
Zebraflickan (kartonnage)

Zebraflickan

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage, Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

"Mina tankar var det sjukaste, jävligaste, mest korkade, hemskaste och skräckinjagande någon kan föreställa sig. De var oförklarliga, och hängde inte alls ihop. En del av mig tyckte att jag hade segrat, att jag hade lyckats bra med balansgången mellan livet och döden. En annan del av mig skrek av rädsla och panik, för den visste att det skulle hända igen. Den delen visste också att Sofia faktiskt inte var odödlig."

"Zebraflickan" skildrar en artonårig flickas kamp för att frigöra sig från sin självdestruktiva demon Lucifer, som har drivit hennes självskadehandlingar så långt att läkarna givit upp hoppet. Man får följa hennes tankar, hennes rädsla för att bli frisk och bortglömd, och hennes skam över sig själv, men också lyckan när hon upptäcker att världen inte var som hon trott.

Självdestruktivitet är ett ökande problem i samhället, ett problem som finns i nästan varje högstadie- och gymnasieklass. Trots det ligger fortfarande orsakerna dolda i mörker, och vården står handlingsförlamad inför det ökade antalet självskadare. Detta är den fjärde upplagan av Sofia Åkermans egen berättelse - en verklighetsskildring som fångar läsaren.

"Zebraflickan" är en skrämmande läsning, som ger kunskap, förståelse och hopp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Zebraflickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bör läsas
  Bellis, 21 september 2008

  Jättebra bok! Verkligen läsvärd. Många borde ha nytta av denna bok, så som tex personer som jobbar inom sjukvården, anhöriga eller andra sjuka. Jag har själv haft problem och såg då att det finns hopp! Författaren beskriver det sjuka på ett bra och rättvist sätt tycker jag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sofia Åkerman

 • Ärr för livet

  Sofia Åkerman

  Det är sent 1990-tal. Den svenska psykiatrin har svårt att möta behoven hos en till synes snabbt växande grupp unga som skadar sig själva. På en barnpsykiatrisk akutavdelning i Lund fastnar 15-åriga Sofia, fast hon bara skulle ha varit inlagd i et...

 • För att överleva : om självskadebeteende

  Sofia Åkerman

  De flesta som hör ordet självskadebeteende tänker på tonårstjejer som skär sig på armarna. En självskada kan definieras som en avsiktlig, självdestruktiv handling som begås utan intention att dö. Men alla gör vi ju ibland ohälsosamma och skadliga ...