Zebraflickan (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
Författarhuset
Dimensioner
221 x 143 x 23 mm
Vikt
420 g
SAB
Vlab,Lz Åkerman, Sofia
ISBN
9789189390669
Zebraflickan (kartonnage)

Zebraflickan

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

"Mina tankar var det sjukaste, jävligaste, mest korkade, hemskaste och skräckinjagande någon kan föreställa sig. De var oförklarliga, och hängde inte alls ihop. En del av mig tyckte att jag hade segrat, att jag hade lyckats bra med balansgången mellan livet och döden. En annan del av mig skrek av rädsla och panik, för den visste att det skulle hända igen. Den delen visste också att Sofia faktiskt inte var odödlig."

"Zebraflickan" skildrar en artonårig flickas kamp för att frigöra sig från sin självdestruktiva demon Lucifer, som har drivit hennes självskadehandlingar så långt att läkarna givit upp hoppet. Man får följa hennes tankar, hennes rädsla för att bli frisk och bortglömd, och hennes skam över sig själv, men också lyckan när hon upptäcker att världen inte var som hon trott.

Självdestruktivitet är ett ökande problem i samhället, ett problem som finns i nästan varje högstadie- och gymnasieklass. Trots det ligger fortfarande orsakerna dolda i mörker, och vården står handlingsförlamad inför det ökade antalet självskadare. Detta är den fjärde upplagan av Sofia Åkermans egen berättelse - en verklighetsskildring som fångar läsaren.

"Zebraflickan" är en skrämmande läsning, som ger kunskap, förståelse och hopp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Zebraflickan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bör läsas
    Bellis, 21 september 2008

    Jättebra bok! Verkligen läsvärd. Många borde ha nytta av denna bok, så som tex personer som jobbar inom sjukvården, anhöriga eller andra sjuka. Jag har själv haft problem och såg då att det finns hopp! Författaren beskriver det sjuka på ett bra och rättvist sätt tycker jag.

  2. Fruktansvärd
    socionom fr lund, 30 september 2007

    Boken beskriver en flickas kamp i den svårast sjukdom av alla. Men jag vill ändå varna. Åkerman tar upp problemen som ingen pratar om och nu blir det ett mode. Man blir så fångad av boken att man vill själv vara "zebraflickan", problemen eskalerar och snart är varenda tonåring självdestruktiv. Detta är en privat berättelse som borde hållas priva.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sofia Åkerman