Den fjärde doktrinen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Kontrahenterna (del 4)
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2023-05-15
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 18 mm
Vikt
162 g
SAB
Hc
ISBN
9789189393523

Den fjärde doktrinen

(53 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-05-15
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En balansakt mellan liv och död

Fjärde delen i serien Kontrahenterna

November 1941. Verksamheten för signalspaning utökas i takt med krigets utbredning över världen. De tre vännerna Iris, Signe och Elisabeth slits mellan privata och nationella intressen. Signe har äntligen fått chansen att studera och är fast besluten att inte göra professor Svartström besviken. Elisabeth är nygift men mer ensam än någonsin. Hennes make Dinty gör affärer i Polen och Elisabeth lämnas själv att bära ansvaret för parets representation i societeten liksom en kvalfull hemlighet.

Flera meddelanden som avkodas på Karlaplan 4 pekar på att den svenska neutraliteten står ifrågasatt och Sveriges diplomatiska relationer balanserar på en skör tråd. När Iris blir bjuden till sin systers nazibröllop på Hotell Kaiserhof, kommenderas hon därför att genomföra den riskfyllda resan till Berlin.

Berättar lätt och underhållande om en svår tid. Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Spännande och faktaspäckat. Borås Tidning

Allt tätas till och dras ihop, varje sida har en underliggande spänning i sig Rudberg lyckas skriva en serie som blir starkare för varje bok, mycket på grund av karaktärerna som blir alltmer mångsidiga. Den som väntat på denna del kommer inte bli besviken. Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den fjärde doktrinen
 2. +
 3. Er tredje man

De som köpt den här boken har ofta också köpt Er tredje man av Denise Rudberg (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Den fjärde doktrinen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kul serie
  Ann Wirsén Meurling, 21 augusti 2023

  Kul serie med 40-talsfärg. En del anakronismer och felaktigt använda uttryck stör lite... T ex hette S:t Petersburg Leningrad på 40-talet, Roslagsbanan gick nog ända till Engelbrektsplan då, men det är mindre skavanker.

 2. Den fjärde doktrinen
  Bokgunsan , 24 juli 2023

  Jag tycker den är lika bra som dom två tidigare. Bra skriven. Berättar om hur det var i Svetige under 2:a världskriget. Och om kvinnornas roll.
  Hoppas det kommer en bok till i serien. Ser fram emot att följa huvudpersonerna
  Till krigets slut.

 3. En skickligt skriven kriminalroman!
  AS, 3 juli 2023

  En väl uppnåd och behållen spänning. Ett spännande ämne kring vilket skildras starka kvinnliga karaktärer under andra världskriget. Lättläst. Beroendeframkallande.

 4. Historisk roman
  Eva (Sundsvall), 1 juli 2023

  Levande beskrivning av människors liv boende i Stockholms innerstad mitt under brinnande krig. Spännande att följa samma människor hur kriget och samhällsutvecklingen påverkade deras liv och motståndsarbete.

 5. En otroligt bra serie
  Pippis, 30 juni 2023

  Mycket spännande och intressant plus spännande kvinnoöden i dåtiden i olika samhällsklasser. Vill man veta vad som hände i Sverige under kriget fast inte från historieböckerna ska man läsa denna serien.

 6. Blev inte besviken

  Har nu läst alla fyra böckerna .
  Tycker de är alla lika lättlästa inga tråkiga långa sidospår Jag har sett fram emot varje ny bok

 7. Den fjärde doktrinen
  Maria W, 6 juni 2023

  Bra avslutning på serien som ändå ger en fler frågor om vad som händer personerna i framtiden men också utrymme för sin egen fantasi om vad som kanske händer dem framöver

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg