Där vassen viker (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Gårdarna (del 1)
Utgivningsdatum
2022-04-20
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789189393585

Där vassen viker E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-04-20

Styckköp

59
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Gripande debutroman om kärlek och sorg i 1800-talets Småland

Torpardottern Hilda är en inbunden person, tärd av minnen från barndomen. När hennes faster Anna ber om hjälp på gården Sjölund är det första gången Hilda sätter sin fot där sedan den olycksaliga vinterdagen då hennes far och bror drunknade i sjön. På Sjölund finns också Annas våldsamme make August, som tittar alltför djupt i flaskan, och deras fosterson Erik. Han, som bara var en pojke sist Hilda såg honom och som hon lovat sig själv att aldrig förlåta för det som hände, är nu en ung man.

Nere vid sjön skiftar vassen från gult till grönt och i gryningen hörs koltrastens sång. Någonting börjar gro mellan Hilda och Erik och det växer sig snabbt starkare.

Där vassen viker är ett fängslande stycke kvinnohistoria om arbete, kärlek och sorg. På ett lika lättillgängligt som vackert språk skildrar Linda Edgarsson det småländska torparlivet under sent 1800-tal, den omvälvande kärlekens makt och tragikens förlamande kraft.

Där vassen viker är första delen i en trilogi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Där vassen viker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra
    -, 2 maj 2022

    Spännande och underhållande om dåtidens fattigdom, männens vilja att få det de ville utan kvinnornas okej.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Linda Edgarsson

  • Lundens hjärta

    Linda Edgarsson

    Vid sjutton års ålder står Erika Skog på tröskeln till vuxen¿livet, en tröskel som tycks lika orubblig som stenen på åkern. Hon har bara vaga minnen av sin mor Hilda, och hennes far har lagt över ansvaret för dotterns uppfostran på Anna och Oskar ...