Erövringen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
542
Utgivningsdatum
2023-07-14
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Korpen
Dimensioner
205 x 140 x 34 mm
Vikt
670 g
SAB
Hc
ISBN
9789189401655

Erövringen

Inbunden,  Svenska, 2023-07-14
273
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hernán Cortés och Bartolomé de Las Casas var ungefär lika gamla, studerade i samma stad och var bland Amerikas första äventyrare. De reste i Columbus fotspår för att erövra mark, guld och ära. Den förra utvecklades till en av historiens grymmaste erövrare, den senare till urfolkens ivrigaste försvarare.

Med hjälp av Hernán Cortés, tolken Malintzin och deras gemensamma son, mestisen Martin, ledsagas vi genom 1500-talets Europa, i en värld som är betydligt större än man anat. I Europa ledde det spanska imperiet kampen för den sanna katolska tron gentemot schismatikern Luther. I Amerika omvände spanjorerna urfolken med svärd och grundlade ett slaveri med oanade proportioner.

Européerna uppfattade sig för första gången som världens herrefolk. Tyvärr ett herrefolk som kännetecknades av intolerans, makt, penningbegär och en patriarkal kultur. Resultatet blev massakrer av ursprungsbefolkningen och en katastrofalt försämrad situation för den nya kontinentens kvinnor.

Erövringen är en fristående fortsättning på Den florentinska liljan av samme författare. Båda böckerna ingår i en serie om Europas historia från 1400-talet fram till idag.

Per Starke är född och uppvuxen i Göteborg. Han har studerat teologi i sju år, med inriktning mot religionsfilosofi och idéhistoria. Han har därefter gjort en chefskarriär inom diverse branscher: IT, forskning och utbildning, rehabilitering, hotell och vård. Idag arbetar han som chef inom Svenska kyrkan med ansvar för samverkan och digitalisering.

Hans debutroman Den florentinska liljan är en bildningsroman om 1400-talets Europa. Erövringen är en fristående uppföljare som ledsagar oss genom 1500-talet. Per Starke har också givit ut Generalsekreteraren, en fackbok, skriven i form av en skröna om Dag Hammarskjöld och utvecklande ledarskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Erövringen
 2. +
 3. Kvinnan i leran

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnan i leran av Peter May (inbunden).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Starke

 • Generalsekreteraren : låt mig med öppna ögon läsa den bok mina dagar skriver - och lära

  Per Starke

  Det här är ingen bok som rekommenderas som kvällslektyr. Varför inte? Du kommer att få svårt att somna på grund av alla tankar som den sätter igång. Efter en något kuslig upptakt blir du åhörare till en fängslande dialog mellan Generalsekreteraren...

 • Den Florentinska Liljan

  Per Starke

  Ett underbart vackert litet flickebarn med mörkt yvigt hår föds 1420 på studentområdet i Padua norr om Florens. Kommer skandalen leda till att kvinnor förbjuds på universitetet? I hennes omedelbara närhet finns de tre studentkamraterna Cusanus, To...