Min färg, din färg : låt oss prata om rasism, antirasism och självkänsla! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
OLIKA fakta
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
68
Utgivningsdatum
2023-06-20
Förlag
Olika Förlag
Översättare
Rafaela Stålbalk Klose
Originaltitel
My skin, your skin
Illustratör/Fotograf
Onyinye Iwu
Dimensioner
9 x 234 x 196 mm
Vikt
290 g
SAB
Ohe,u,Dokb,u
ISBN
9789189405301

Min färg, din färg : låt oss prata om rasism, antirasism och självkänsla!

Inbunden,  Svenska, 2023-06-20
195
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Min färg, din färg är en unik handbok som hjälper barn och vuxna att samtala om anti-rasism och rasism.

Boken vill ge alla barn möjlighet till en stark självkänsla och självvärde, oavsett hudfärg. Den är skriven av Laura Henry- Allain som är expert på barns utveckling i unga år och som jobbar med att stötta föräldrar, lärare och andra i att förklara vad rasism är, varför rasism är fel och vad barn kan göra om de själva blir utsatta för rasism eller ser någon annan bli det.

Boken är illustrerad av den nigerianska illustratören Onyinye Iwu. Boken innehåller förklaringar på viktiga ord och koncept på ett enkelt språk och med tydliga exempel. Målet är att boken tillsammans med samtal ska ge barn förståelse för vad rasism är och hur de kan bli antirasister redan från när de är små. Läs den hemma, på förskolan eller i skolan.

Boken är ursprungligen utgiven av Ladybird, som är en del av Penguin Random House i England. Den svenska utgåvan har förord av Rafaela Stålbalk Klose. Hon är en svensk-brasiliansk journalist med bas i Malmö som framför allt skriver om frågor som rör identitet, kultur och kön ur ett socialt perspektiv.

VAD ÄR OLIKA?
* Ett kraftfull verktyg för alla som vill skapa en värld utan rasism
* Skriven och illustrerad av personer med egen erfarenhet av rasism
* Skapar förståelse för vad rasism är och ger konkreta förslag till motstrategier

Förord: Rafaela Stålbalk-Klose
Faktagranskad: Tobias Hübinette, docent i interkulturell pedagogik vid Karlstad universitet

Sagt om boken:
Vad är rasism och hur kan vi jobba för antirasism? Det försöker författaren Laura Henry-Allain reda ut i den antirasistiska handboken Min färg, din färg. Boken går igenom begreppen ras, rasism och kultur och gerhandfasta tips till hur både barn och vuxna kan ha ett antirasistiskt hållningssätt. Min färg, din färg avslutasmed en ordlista där flera begrepp inom det antirasistiska området förklaras, samt ett medskick till hur vuxnaska ta sig an antirasism. Onyinye Iwus illustrationer är färgglada och spralliga och förstärker bokensinkluderande budskap. Laura Henry-Allain gör ett bra jobb med att förklara och ge exempel på vad var och enkan göra för att motarbeta rasism. Språket är enkelt och anpassat för den tilltänka målgruppen.
Ellinor Mark, BTJ

OLIKA är ett prisbelönt förlag som utmanar vi stereotyper med normkreativitet. Målet är ett jämställt, jämlikt och inkluderande samhälle. När du köper böcker från OLIKA bidrar du till deras aktiva arbete för barn och ungas rättigheter. Tillsammans förändrar vi världen!

Den här boken har ett klimatavtryck på 0,6 kg koldioxid. Sedan 2022 trycker OLIKA på återvunnet papper. På det sättet sparar de minst 1000 träd per år som får stå kvar och suga åt sig koldioxid. De trycker också sina böcker på Svanenmärkta tryckerier. För att framtiden är cirkuläroch hållbar! Läs mer på olika.nu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min färg, din färg : låt oss prata om rasism, antirasism och självkänsla!
 2. +
 3. Superhjälteprinsessan, mamman och bebisen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Superhjälteprinsessan, mamman och bebisen av Emily Joof (inbunden).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Laura Henry-Allain

 • My Skin, Your Skin

  Laura Henry-Allain

  My Skin Your Skin is a powerful book to help children and adults have meaningful discussions about race and anti-racism. Most importantly, the book empowers children to be the best versions of themselves; to have self-love, self-esteem and self-wo...

 • My Family, Your Family

  Laura Henry-Allain

  There is no one way to have a family and no right way to be a family. My Family, Your Family is a powerful non-fiction book that focuses on what makes a family, explores how different families come together and celebrates the idea that every famil...