Adnans hemlighet (ukrainska) (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2023-12-20
Förlag
Olika förlag AB
Översättare
Mykuta Nykonchuck
Illustratör/Fotograf
Rana Kadry
Dimensioner
215 x 155 x 11 mm
Vikt
330 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189405578

Adnans hemlighet (ukrainska)

Inbunden,  Svenska, 2023-12-20

Slutsåld

Nu finns Adnans hemlighet på ukrainska!

När pappa säger att han inte kan åka till stranden som han lovat blir Adnan arg. Varför är hans föräldrar alltid så trötta? Adnan bestämmer sig för att åka i väg själv, fast han vet att han inte får. Och det är tur, för annars hade ingen hört pipet från diket. Det låter som ett rop på hjälp.

Vad är OLIKA?
- En varm och omhändertagande pojke
- Huvudpersoner med brun hudfärg
- Speglar hur det är att ha förälder med PTSD

Adnans hemlighet är skapad i samarbete med Röda Korsets behandlingscentrum för krigsskadade och torterade. Trauman från krig, tortyr och svåra flyktupplevelser kan skada en människa allvarligt, men med rätt behandling ökar chansen att orka gå vidare. Författaren Peppe Öhman har intervjuat barn i Röda korsets verksamhet i Malmö om deras liv och drömmar, och boken är inspirerad av dessa berättelser. Rana Kadry som har gjort de härliga illustrationerna till boken har själv erfarenhet av migration.

Sagt om boken:

Det är en bok med ett klassperspektiv och en social medvetenhet, som inte står i vägen för läsupplevelsen med övertydliga pekpinnar. Adnans hemlighet är en välskriven och engagerande berättelse om en liten ensam pojkes längtan efter sällskap. Kapitlen är korta med relativt stor text och har en hög läsbarhet även för mer ovana läsare. Rana Kadry, som bland annat är utbildad på Konstfack, har gjort de expressiva och färggranna illustrationerna som pryder varje uppslag. Peppe Öhman är journalist och författare och skapade boken om Adnad tillsammans med Röda korset, bland annat genom att intervjua barn till föräldrar med PTSD.
Sarah Utas, BJT

Utvald till en av årets bästa barnböcker av Sydsvenskan med motiveringen: Det talas inte så ofta om dem men det finns en del barn som lever med föräldrar med PTSD. Föräldrar som vill räcka till men helt enkelt inte orkar. Så är det för Adnan som förutom att vilja ha en katt mest längtar efter att ha kul med sina föräldrar. Tur då att det finns andra vuxna som står där med öppna armar.
Shora Esmailian, Sydsvenskan

OLIKA är ett prisbelönt förlag som utmanar stereotyper med normkreativitet. Målet är ett jämställt, jämlikt och inkluderande samhälle. När du köper böcker från OLIKA bidrar du till deras aktiva arbete för barn och ungas rättigheter.

OLIKAs koldioxidavtryck 2022 = 0,6 kg/bok

Sedan 2022 trycker OLIKA på återvunnet papper. På det sättet sparar de minst 1000 träd per år som får stå kvar och suga åt sig koldioxid. De trycker också sina böcker hos Svanenmärkta tryckerier. För att framtiden är cirkulär och hållbar! Läs mer på olika.nu.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peppe Öhman