Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Agnes Amper (del 1)
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2021-12-03
Upplaga
1
Förlag
Whip Media
Dimensioner
211 x 137 x 10 mm
Vikt
345 g
SAB
Hc
ISBN
9789189409767
Elefantkyrkogården eller livet? (häftad)

Elefantkyrkogården eller livet?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-12-03
229
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Agnes har alltid fört en kamp för sin tillvaro och är utled på sitt arbete inom kommunen. Hon förmår inte mer och hennes anställning avslutas. Under den självvalda isoleringen samlar hon kraft i den egna bubblan av förbittring och kommer till insikt om att alla dagar numera är frihetsdagar.

En ihärdig brevbärare stör Agnes i isoleringen och ringer ständigt på dörrklockan. Hon vägrar att öppna och tvingar därmed Ragnar att finna en ny väg för att få kontakt. När hon till slut låter honom komma in vävs deras livshistorier samman och omedvetet öppnar han portarna till hennes mörkaste tid. Trots det starka motståndet måste hon konfronteras med sin olyckliga barndomstid och det inre barnet som hon har förträngt.

Ett psykologiskt relationsdrama om hur det inre sårade barnet spelar en stor roll för hur vi lever och utvecklas som vuxna. Men också en nostalgitripp för den som vuxit upp under sjuttiotalet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elefantkyrkogården eller livet?
 2. +
 3. Fingal Olsson och hans sällsamma katt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fingal Olsson och hans sällsamma katt av Cathy Catarina Söderqvist (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Elefantkyrkogården eller livet?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Unik berättelse med igenkänningsfaktorer
  David Danielsson, 28 mars 2022

  "Varför hon inte tagit sig härifrån var en gåta. (¿) Trots att hon ville bort tog hon sig inte vidare. Ibland blev hon så förbannad när hon förhalade saker tills de cementerades, som om det var meningen att hon skulle ha det så här resten av livet. (s. 40").
  Till skillnad från Agnes Amper är jag inte en bitter och bitsk medelålders kvinna, ändå känner jag så väl igen mig när jag läser den här berättelsen. Känslan av att inte leva livet fullt ut, samtidigt som man står med ena foten i et... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Cathy Catarina Söderqvist