Känn med hen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
X-serien Mini (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2022-01-20
Upplaga
3
Förlag
Sagolikt Bokförlag
Illustratör/Fotograf
Katarina Vintrafors
Dimensioner
152 x 152 x 8 mm
Vikt
150 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189409811
Känn med hen (kartonnage)

Känn med hen

Kartonnage Svenska, 2022-01-20
106
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En bok om känslor för barn.

Hur mycket hen är du?
Eller är du kanske hun idag?
Eller är det till och med så att du är hån?

Alla känslor är viktiga och bra att ha.
Det är härligt att känna känslor varenda dag.

Möt familjen h som av dessa fem består:
hun, hin, hån, hyn och hen.
Försök nu lista ut vem som är vem:
arg, exalterad, ledsen, rädd eller glad.
Olika känslor men vem av alla är vad?

"Känn med hen inbjuder till dramalek kring våra känslor. Budskapet är att alla känslor är viktiga, och vi presenteras för en färgglad familj bestående av fem skojigt tecknade fantasifigurer som var och en symboliserar en känsla. Först möter vi den rosa drakliknande figuren hen som skrattar hela dagen och i bilderna avspeglas hens glädje tydligt med stora gester och drastisk mimik. Det är skönt att vara glad menar berättaren och uppmanar läsaren att härma figuren. Till den märkliga familjen hör också den ledsna blåa hun, arga gula hin, rädda gröna hån och lila hyn som far omkring i ett lyckorus. Berättaren förklarar att man mår bra av att visa sina känslor och gör det lyssnande barnet delaktigt genom att ställa frågor och be det att imitera de beskrivna känslorna. Språkets spontana lekfullhet och bildernas komiska överdrifter gör boken tacksam att dramatisera och lockar lätt till skratt under högläsningen. Den rimmade texten har ett lättsamt flyt och skapar med de uttrycksfulla bilderna och den varierande textstorleken en fin helhet. Boken rymmer en humor som tilltalar små barn och är ett utmärkt stöd vid samtal eller dramalek kring känslor. Författaren Anette Skåhlberg är även dramatiker och filmare, och har tillsammans med illustratören Katarina Dahlquist skapat ett flertal barn- och ungdomsböcker." /Boel Peterson, BTJ ( Häfte 13105).

"Medan hendebatten rasat har Uppsalaförfattaren Anette Skåhlberg sedan länge legat i framkant gällande det könsöverskridande och med att visa upp olika familjekonstellationer i sina böcker. Och visat en beundransvärd öppenhet mot det så kallat olika. I Känn med hen tar hon steget vidare med ett lekfullt leende i mungipan och helt i linje med de värdegrunder som hon visat i tidigare böcker. Här är det inte bara okej att vara det så omtvistade Hen. Här flödar det av Hun, Hin, Hån och Hyn som alla har rätt att känna olika känslor. På så vis visar Skåhlberg att det är okej att vara precis den man vill vara men också känna precis det som passar en." /Maria Nyström, UNT.

"I uppsluppet rimmande, skrattande och skrålande rader möter vi den känslosamma familjen h, som inte bara består av hen utan också hyn, hun, hån och hin. Det är långtifrån någon könspolitisk pamflett, utan handlar framför allt om att ha skoj med språket!" /Ann Lingebrandt, Helsingborgs Dagblad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Känn med hen
  2. +
  3. Kalle med klänning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kalle med klänning av Anette Skåhlberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 252 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anette Skåhlberg