Vattendoktorn (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-09-03
Förlag
Bookea
ISBN
9789189413887

Vattendoktorn E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-09-03

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Jag rycker till av smällen när stolen far i golvet.

Gode Gud, låt det gå fort! Och ge mig en möjlighet att döda de båda svinen!

Året är 1875 och läkekonsten söker nya vägar. August, en misslyckad student, och glädjeflickan Katarina lockas in i den karismatiske vattendoktorns försök med banbrytande behandlingar. Snart är de fångar i hans värld, till det yttre i vetenskapens tjänst. Men vad är det egentligen som driver honom? Och varför är August och Katarina utvalda?

När en patient försvinner börjar fasaden rämna och det förflutna kan inte längre skylas över. En kamp på liv och död är oundviklig.

Vattendoktorn är en berättelse om ondska, sårbarhet och förlåtelse i ett Sverige där det fanns läkare som ansåg att vattnet och anden är människans enda sanna läkemedel.

Thomas Svensson bor på Alnön utanför Sundsvall. Vattendoktorn är han andra roman. Vid sidan av författarskapet är han musiker.

Thomas Svenssons debutroman Blodgärning är en dramatisk berättelse om Suni Maria som tvingas återuppleva sina svåra ungdomsår tillsammans med den nyckfulle och våldsamme Erik. Romanen är inspirerad av en verklig händelse, ett mord som begicks 1905 strax intill författarens bostad. Den utspelar sig i ett lokalsamhälle som fallit i glömska, en bofast samebefolkning i södra Norrlands kustland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Svensson