Gömda : En Sann Historia (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Gömda (del 1)
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2000-01-01
Upplaga
1
Förlag
PIRATFÖRLAGET
Medarbetare
Eriksson, Maria (medf.)
Dimensioner
182 x 110 x 30 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc
ISBN
9789189426009
Gömda : En Sann Historia (pocket)

Gömda : En Sann Historia

(8 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket Svenska, 2000-01-01

Slutsåld

Liza Marklunds första roman bygger på en sann historia. Maria Eriksson är en vanlig svensk tjej som förälskar sig i mannen med de svarta ögonen. Men förhållandet utvecklar sig till en mardröm. Maria och hennes barn tvingas gå under jorden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Gömda : En Sann Historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Toppen
  erdy, 13 april 2004

  Jag tycker boken är toppen, en av dom bästa jag läst. Denna bok fångar läsaren och jag kunde inte lägga ifrån mig den. Jag som annars inte tycker om att läsa böcker. Jag var skeptisk eftersom det är Lisa Marklund som skrivit den, men där ändrade jag mig. Jag kan inte säga att boken är bra för alla hemskheter, det kan jag inte om någon självbiografi, men för att förstå andra så ger jag den 5. Boken kan användas i skolsammanhang.

 2. Marklunds bästa...
  namara, 11 november 2003

  En gripande sträckäsarbok. Marklunds bästa, vilket dock säger ganska lite.

 3. Misshandlad läs Gömda

  Jag måste säga att det är ett mycket gripande människoöde. I många fall likt mitt eget och man mår bra av att veta att man inte är ensam om att vara misshandlad även om det är en tragik utan like bakom ett sådant öde.
  Är du eller har varit misshandlad så läs gömda, eller om du vill förstå de som inte går sin väg i tid osv..
  Man blir arg över myndigheternas flathet i sådana här situationer och speciellt då man vet med fakta att det är så här det fungerar i vårt samhälle idag 2003. Jag ... Läs hela recensionen

 4. Hemsk historia - hemskt språk
  Helena, 22 juli 2003

  Jag förstår att människor grips av denna hemska historia. "Baserad på en verklig händelse" har en förmåga att ha den effekten på folk. Men verkligheten är sällan enkel. Sällan ensidig. "Gömda" är en skönlitterär bok - ingen undersökning och inget journalistiskt reportage. Det bör man trots allt ha i bakhuvudet hur hemsk den här historien än är. Boken är dessutom skriven totalt utan finess, utan flyt, utan någonting som stavas läsupplevelse. Språket är undermåligt. Hur var det Ranelid sade? "D... Läs hela recensionen

 5. Det bästa jag läst, utan tvekan!
  Jennie, 17 juli 2003

  Den här boken är fantastiskt spännande, detaljrik och gripande! Handlar om en kvinna som träffar fel man i livet och detta orsakar helvetets helvete. Denna bok är fantastisk från pärm till pärm och som sagt väldigt spännande!

 6. Stark och skrämmande!
  "Coffeequeen", 7 maj 2003

  En helt otroligt bra bok om tyvärr något som händer mitt ibland oss. Att dessutom boken är baserad på en sann händelse gör det ännu starkare.
  Man hänförs av denna kvinnas styrka. Hur hon lyckas finna den gång på gång kan jag knappt förstå.
  Detta är en bok som du utan vidare kan sträckläsa. Den blir aldrig tråkig. Det är omöjligt att lämnas oberörd av den här berättelsen. Alla borde läsa den här boken för att bli uppmärksamma om hur faktiskt vissa kvinnor, och barn, faktiskt kan ha de... Läs hela recensionen

 7. Det absolut bästa jag någonsin läst.
  Mona 2003-01-09, 9 januari 2003

  Gömda, är den absolut bästa boken jag någonsin läst. Den är omöjlig att lägga ifrån sig. Boken är stark, känsloladdad, sorglig men samtidigt hoppfull. Man lider med Mia, som boken handlar om, och man glädjs med henne. Man får en stark känsla av att vilja hjälp andra i samma situation. Boken skildrar också problem med kulturkrockar och svårigheter att passa in i ett samhälle så olikt sitt eget, som är drabbat av krig och elände. Man har svårt att förstå att detta kan hända i Sverige och man få... Läs hela recensionen

 8. Om du har läst Inte utan min dotter. Läs denna!
  Ariane, 28 augusti 2002

  Handlar om total maktlöshet i det sk. "trygga" Sverige. En bok som inte är lätt att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa den. Boken rör upp känslor som hat, uppgivenhet, maktlöshet och leder till insikt om att världen kan vara mycket grym och människor kan göra varandra väldigt illa.
  Jag tycker boken är bra, dels för att handlingen är en sann historia av en svensk kvinna och historien har likheter med "Inte utan min dotter" av Betty Mahmoody. Man tror inte att sånt här kan hända i Sverige.

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Gömda : En Sann Historia