Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-04-09
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789189426658
Simon och ekarna (e-bok)

Simon och ekarna (e-bok)

E-bok, Svenska, 2013-04-09
43
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Simon Larsson växer upp någonstans mellan Långedrag och Nya Varvet i ett Göteborg som präglas av kriget. Förbi hans fönster drar vita lejdfartyg med blågula flaggor målade på bordläggningen ut mot Kattegatt och minfälten. Simon är jude, adoptivbarn i en arbetarfamilj. Hans pappa är socialdemokrat, arg och stark. Men det är modern som dominerar hemmet med sin trygghet och sin värme. Hon är kanske en av dessa få människor som förstått vad kärlek är, att den inte kan odlas, ges näring och vatten eftersomden bara är frånvaron av rädsla. I arv får Simon den självklarhet som en bra mamma kan ge, men också den skuld som så ofta är godhetens följeslagare.

Det är en händelsemättad roman. Men bakom väven av dramatik i krigets vardag finns ett annat tema. Marianne Fredriksson visar på livets hemlighetsfullhet, som följer pojken från uppbrottet ur barndomen och in i vuxen ålder. Marianne Fredriksson leder oss med auktoritet och stor självklarhet längre in i vår egen verklighet än vi når på egen hand.

Marianne Fredriksson är en våra allra mest lästa och älskade författare. Hennes böcker har sålt i miljonupplagor bara i Sverige. Internationellt är hennes framgångar om möjligt ännu större. Hennes böcker är översatta till 38 språk och läses i mer än 150 länder. Vid slutet av 1990-talet återfanns både Simon och ekarna och Anna, Hanna och Johanna på den lista som presenterade de tio mest sålda böckerna i världen det året.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Simon och ekarna