Efter alla dessa år - en kriminalroman (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (296.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Cesar Amado (del 3)
Inläsare
Per Wasberg
Utgivningsdatum
2021-06-30
Förlag
Vibery Audiobooks
ISBN
9789189433380

Efter alla dessa år - en kriminalroman Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2021-06-30

Styckköp

89
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Hur kan ett dussin oförvitliga och sansade samhällsmedborgare förvandlas till sektmedlemmar, låna massor av pengar i banken och nattetid ge sig ut i naturen för att gräva upp ett störtat flygande tefat? Det får tillförordnade kriminalkommissarie Spencer Albinsson all anledning att grunna på när förre Vietnamdesertören Wayne C Hallock hittas hängd i ett skogsparti utanför stan. Samme Hallock som tjugofem år tidigare predikade kärlek och evigt liv samtidigt som han ledde sin Army of Jesus i de hejdlösa utgrävningarna efter tefatet.

Är det någon av de fortfarande skuldsatta och nu stammande och rodnande före detta sektmedlemmarna som gjort upp räkningen med sin pastor, eller handlar det om någonting annat? Och varför mördas också en av lärjungarna samma dag som tidningarnas rubriker berättar om mordet på Hallock?

"Grundintrigen är inte så dum. Enslingen Wayne C Hallock hittas hängd i den skånska granskogen norr om "byn", och när det visar sig att han inte bara är Vietnamdesertör utan också lurat med sig halva byn på utgrävningar av ett flygande tefat på åsen blir utredningen minst sagt komplicerad...Lite snurrigt alltså, men Tell skriver engagerat, är duktig på personskildring och lyckas dessutom mellan varven vara riktigt rolig."
Jenny Rydqvist, Sydsvenskan

"Tells roman är en tankeväckande historia om hur våra liv för alltid ristas in i ett mönster och om hur det förflutnas mörka skuggor alltid tycks hinna ifatt oss."
Thomas Nydahl, Astra nova

"Per Erik Tells kriminalromaner förtjänar ett bättre öde än att ges ut av små skånska bokförlag och mest bli en angelägenhet för deckarläsare i Skåne. Han är alls ingen dålig deckarförfattare och Efter alla dessa år måste vara hans bästa kriminalroman hittills...Tell balanserar exakt rätt: lite av det ena, det andra och allt. Spännande och folkbildande (missförstå inte ordet) på samma gång. Ett smärre genidrag också att låta en vietnamesisk torghandlare i Ystad/Kristianstad agera dåligt samvete både för USA och oss."
Bengt Eriksson, Kvällsposten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Erik Tell