Ljuva september (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (171.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Cesar Amado (del 1)
Inläsare
Martin Nylén
Utgivningsdatum
2021-07-12
Förlag
Vibery Audiobooks
ISBN
9789189433458

Ljuva september Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2021-07-12

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
En ödetomt vid den skånska sydkusten, där fiskare förr hängde sina ålagarn, ruvar på en märklig hemlighet. Förre byrådirektören Karl Konrad Larsson har spårat den och tänker slå mynt av den. Men samma natt som han sätter sin plan i verket dyker två tältande unga flickor upp på den fridfulla ängen. Morgonen efter hittas de två flickorna brutalt mördade.

En lång het sommar kulminerar i Ljuva september. Cesar Amado Sin Fronteras, som leder polisens utredning om campingmordet, får också besvär med rasism inom polishusets väggar. Samtidigt måste han försöka lugna sin pappa som i Chile återupplever ett annat 11:e september, det våldsamma mordet på demokratin, 29 år tidigare.

"...Det är en mycket välskriven bok, väl sammanhållen och stark i miljöskildringarna. Personteckningarna är pregnanta och fängslande, inte minst porträtten av de aningen udda bifigurerna. Det lovar - som kritikerklicheen lyder - gott inför framtiden. Personligen ser jag fram emot en ny roman med Cesar Amado i huvudrollen."
Crister Enander, Helsingborgs Dagblad

"Ett dubbelmord, ett försvunnet lik, en mordbrand och en skadskjuten mopedist är ingredienser som får en att snabbt vända sidor i en lättläst och välskriven bok... karaktärerna är mustiga, lite i Piraten-anda, kufiska original och en försupen begravningsentreprenör som kör tidningar med likbilen på nätterna livar upp..."
Lotta Tholin, Kristianstadsbladet

"Tells debut som deckarförfattare är underhållande på många sätt. Humor blandas med djupaste allvar, personerna är vältecknade och originella. Dråpliga händelser blandas med ond bråd död och spänningen hålls vid liv trots att skrattet alltid finns nära. Bland de riktiga pärlorna i boken är beskrivningarna av bipersonerna och händelserna som pågår lite i periferin. Här skapas levande människor som ofta har udda och ibland ytterst originella inslag. Språket är rappt och drivet och det är med stigande fascination man snabbt vänder blad...Måtte det snart komma en uppföljare!"
Lise-Lotte Johansson, Jury
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Erik Tell