Med Livet Som Vapen : En Bok Om Självmordsbombare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2003-03-01
Förlag
Historiska media
Översättare
Andrea Resch
Originalspråk
Tyska
Originaltitel
Mein Leben ist eine Waffe
Medarbetare
Grafolin (form)
Dimensioner
233 x 162 x 34 mm
Vikt
800 g
SAB
Oclb
ISBN
9789189442856
Med Livet Som Vapen : En Bok Om Självmordsbombare (inbunden)

Med Livet Som Vapen : En Bok Om Självmordsbombare

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2003-03-01

Slutsåld

Få företeelser väcker så stor skräck som självmordsbombare. Deras mål är att döda så många människor som möjligt. De använder sina egna liv som vapen och ogiltigförklarar en av mänsklighetens viktigaste grundvalar: att värna om livet.

Christoph Reuter beskriver här den historiska bakgrunden och fortsätter fram till modern tid med exempel från kriget mellan Iran-Irak och den pågående konflikten mellan Israel och Palestina. Han analyserar och rekonstruerar levnadshistorier, samtalar med överlevande attentatsmän och familjemedlemmar till både offer och förövare. Författaren ger en utförlig historisk förklaring till den världsbild som gjort dessa människor övertygade om att de befinner sig i krig med västvärlden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Med Livet Som Vapen : En Bok Om Självmordsbombare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Med Livet Som Vapen

    Reuters bok om självmordsbombare ger en polemisk och ingående analys av det här skrämmande fenomenet. Reuter anser att vi i västvärlden ofta förenklar och förvränger de underliggande orsakerna som driver de ofta väldigt utbildade människorna till att begå vämjeliga handlingar. Ofta antar vi att dessa individer känner ett stort hat gentemot det västerländska sättet att leva. Detta är dock en förenklad och missvisande förklaring på ett så komplext fenomen enligt Reuter. Vad som egentligen drive... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Med Livet Som Vapen : En Bok Om Självmord...

Övrig information

Christoph Reuter (f. 1968) är tysk journalist och arbetar på Stern. Han har studerat islamologi och belönades 1997 med Springers journalistpris. Med livet som vapen är hans första bok som översatts till svenska.