Med en burk soppa (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2001-08-01
Förlag
h:ström - Text & Kultur AB
Dimensioner
200 x 135 x 15 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189447035
Med en burk soppa (häftad)

Med en burk soppa

Häftad Svenska, 2001-08-01
109
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (h:ström - Text & Kultur AB) hemsida, där det kan finnas mer information.

Passar bra ihop

  1. Med en burk soppa
  2. +
  3. Första Skarabéerboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Första Skarabéerboken av Stefan Hammarén (häftad).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Hammarén

Övrig information

Detta är Stefan Hammaréns skönlitterära debut, ett kollage i betyngande ordning, en roman som hörsammar samhällets mest lågfrekvent pulserande röster. Vi har nämligen lika mycket att göra med en samhällskritik som med ett prosapoetiskt sammelsurium, en röst från djävulen, men likväl en röst från det himmelskt vackra.
Detta är en text att läsa i väntan, möjligen andaktsfull sådan. Att finna mening i det som ingen mening har är att låta sig bedåras. Med en burk soppa kräver att läsaren ikläder sig en skrud av mening, av vidskepelse, av hunger och törst. I detta tillstånd läser man inte texten, utan lever den.

Detta är garanterat en av de mera experimentella texter som utges i Sverige under år ett, en finlandssvensk kompott av Henry Miller, Stéphane Mallarmé och James Joyce. Starka kopplingar finns även till dada- och surrealiströrelsen. Boken utges i ett extraordinärt format med en tillräckligt udda disposition. Detta blir i sanning en ytterst ovanlig fågel i svensk prosa.