Sommarens bästa pocketerbjudande
Zarathustra talar till makaronerna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2005-05-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
H:ström Text & Kultur AB
Dimensioner
210 x 110 x 8 mm
Vikt
160 g
ISBN
9789189447554
Zarathustra talar till makaronerna (häftad)

Zarathustra talar till makaronerna

Häftad Svenska, 2005-05-01
96
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
"Den sjunde övermänniskan av släkten Zarathustra - vars urfader och namne såg solen och stenen 1200 f Kr i staden Balkh i provinsen Airyana Vaejah någonstans i Östpersien - lämnade hembyn vid en ålder av trettio för att förädlas uppe i bergen. Som stormhatten när den dödligt giftiga växten blandas med vatten och upphöjs till medicin skulle han vända sig inåt och söka helheten. Han skulle undkomma människans kliniska själsdöd, hennes gravlika vardag och visionerna som ruttnat. I ryggsäcken hade han ett bröd, en fisk och en butelj vin."

- Så inleds Stefan Whildes kongeniala framställning av Nietzsches klassiska text om Zarathustra, här för vår samtid. Är världen numera mogen lindansaren?
Visa hela texten

Bloggat om Zarathustra talar till makaronerna

Övrig information

"Den sjunde övermänniskan av släkten Zarathustra vars urfader och namne såg solen och stenen 1200 f Kr i staden Balkh i provinsen Airyana Vaejah någonstans i Östpersien lämnade hembyn vid en ålder av trettio för att förädlas uppe i bergen. Som stormhatten när den dödligt giftiga växten blandas med vatten och upphöjs till medicin skulle han vända sig inåt och söka helheten. Han skulle undkomma människans kliniska själsdöd, hennes gravlika vardag och visionerna som ruttnat. I ryggsäcken hade han ett bröd, en fisk och en butelj vin."

Så inleds Stefan Whildes kongeniala framställning av Nietzsches klassiska text om Zarathustra, här för vår samtid. Är världen mogen lindansaren?