Detta fredliga uppdrag : om 522 svenskar i terrorns Kongo (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2005-10-01
Förlag
H:ström Text & Kultur AB
Dimensioner
190 x 148 x 22 mm
Vikt
280 g
SAB
Kpdaa.46
ISBN
9789189447646
Detta fredliga uppdrag : om 522 svenskar i terrorns Kongo (häftad)

Detta fredliga uppdrag : om 522 svenskar i terrorns Kongo

Häftad Svenska, 2005-10-01
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Vilka var svenskarna i kolonialmaktens tjänst? Per Erik Tell berättar här en peronlig historia om Nils Viktor Andersson, född den 25 november 1876. Några år in i 1900-talet står han, tillsammans med kamraterna på väg mot äventyret, på Afrikaångaren Anversvilles däck, stolt och självklar, redo som en pojkscout. En civilisationens och den europeiska kolonialismens lille dräng. Några månader senare är det däremot en tunn, insjunken och utmärglad soldat , som stirrar på fotografen.

Boken innehåller även ett omfångsrikt register om kända uppgifter kring svenskarna. Dessutom har Hedda Jansson skrivit en studievägledning anpassad för högstadium, gymnasium och universitet.

"Det stora vetenskapliga verket som behandlar svenskarnas roll i Fristaten Kongo väntar ännu på att skrivas. Tells bok väcker verkligen mersmak". (SvD)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Detta fredliga uppdrag : om 522 svenskar i terrorns Kongo
  2. +
  3. Terrorn : en berättelse om franska revolutionens blodigaste tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Terrorn : en berättelse om franska revolutionen... av Gunnar Artéus (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Detta fredliga uppdrag : om 522 svenskar ...

Övrig information

Vilka var svenskarna i kolonialmaktens tjänst? Per Erik Tell berättar här en personlig historia om Nils Viktor Andersson, född den 25 november 1876. Några år in i 1900-talet står han, tillsammans med kamraterna på väg mot äventyret, på Afrikaångaren Anversvilles däck, stolt och självklar, redo som en pojkscout. En »civilisationens« och den europeiska kolonialismens lille dräng.

Några månader senare är det däremot en tunn, insjunken och utmärglad soldat, som stirrar på fotografen. Blicken vittnar om ett inre som tömts och dränerats på mänskliga känslor. Som steg han rakt ut ur mardrömmen i Joseph Conrads roman Mörkrets hjärta. Likt Marlow har han varit på kurs mot Kurtz. Ett tretton månaders studiebesök i Gehenna.

Möt Nils Viktor Andersson och 521 andra svenskar i terrorns Kongo i sekelskiftet mellan 1800- och 1900-tal. Boken innehåller även ett omfångsrikt register om kända uppgifter kring svenskarna. Dessutom har Hedda Jansson skrivit en studievägledning anpassad för högstadium, gymnasium och universitet.