ÄÄÄHR!!! (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
42
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
H:ström Text & Kultur
Översättare
Johanna Thunstedt
Originaltitel
AAAHR!!!
Dimensioner
205 x 144 x 4 mm
Vikt
20 g
SAB
He.02=c
ISBN
9789189447950
ÄÄÄHR!!! (häftad)

ÄÄÄHR!!!

en barnpjäs i fyra scener om att passa in

Häftad, Svenska, 2006-08-01

Slutsåld

Pressröster

"Utanförskap, självkänsla och empati är viktiga teman som alltid förtjänar att behandlas. Här har man dessutom hittat en bra ton och tillsatt en portion humor så att det hela blir förståeligt och tankeväckande för såväl barn som vuxna. En mycket bra grund att bygga på för diskussioner eller rollspel med barn på ovanstående teman." - Mia Mårtensson, BTJ

"Att vara annorlunda och ha en längtan att passa in är en känsla som nog alla känner igen och har erfarit i olika grad. Genomgående spelas det här dramat med två aktörer på scenen samtidigt. Dialogen flyter ledigt fram och tillbaka med en text som känns både lättspelad och lätt att uppfatta av åskådarna. Scenanvisningarna är tydliga och klara med en finurlig och enkel lösning som gör att det inte krävs stora arrangemang för att framföra pjäsen. Motivet är tydligt, och det är en tankeväckande berättelse om utanförskap och om vikten av att finna sig själv." - Birgitta Apelkvist, BTJ.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vladimir Oravsky

Övrig information

ÄÄÄHR!!! är sagan om den färgglada fågeln som utan framgång försöker finna vänner, tills han inser vikten av att först finna sin egen lycka utifrån sina egna förutsättningar.

Detta är en varm och tankeväckande pjäs om utanförskap och empati, lämplig att använda i rollspel och diskussioner bland både barn och vuxna.

Detta är 2006 års vinnare i klassen Young children av den världsomfattande
dramatävlingen utlyst av The International Playwrights Forum, The International Theatre Institute och International Association of Theatre for Children and Young People.