Frostens år - om USA:s diplomatiska utfrysning av Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sverige under kalla kriget (del 2)
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
1997-08-01
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Kc,Kqa
ISBN
9789189449077
Frostens år - om USA:s diplomatiska utfrysning av Sverige (inbunden)

Frostens år - om USA:s diplomatiska utfrysning av Sverige

(1 röst)
Inbunden Svenska, 1997-08-01
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Under ?frostens år?, 1972?1974, var de diplomatiska relationerna mella n Sverige och USA nedtrappade till ett minimum. Nixon vägrade skicka e n amerikansk ambassadör till Stockholm och förklarade att ingen svensk ambassadör var välkommen till Washington. Bakgrunden var Olof Palmes uttalande där han jämförde de amerikanska bombningarna av Vietnam med de nazistiska utrotningslägren.Boken bygger på tidigare hemligstämplad e amerikanska dokument som Leifland fått tillgång till. Han menar att Palme och den svenska utrikesledningen ofta gjorde sig skyldiga till f elbedömningar av signaler från Nixon och Kissinger, och förlängde kris en genom sina uttalanden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frostens år - om USA:s diplomatiska utfrysning av Sverige
  2. +
  3. Drottningen av Kaos : Hillary Clinton och USA:s utrikespolitik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drottningen av Kaos : Hillary Clinton och USA:s... av Diana Johnstone (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Frostens år - om USA:s diplomatiska utfry...

Övrig information

Under "frostens år", 1972-1974, var de diplomatiska relationerna mellan Sverige och USA nedtrappade till ett minimum. Nixon vägrade skicka en amerikansk ambassadör till Stockholm och förklarade att ingen svensk ambassadör var välkommen till Washington. Bakgrunden var Olof Palmes uttalande där han jämförde de amerikanska bombningarna av Vietnam med de nazistiska utrotningslägren.
Boken bygger på tidigare hemligstämplade amerikanska dokument som Leifland fått tillgång till. Han menar att Palme och den svenska utrikesledningen ofta gjorde sig skyldiga till felbedömningar av signaler från Nixon och Kissinger, och förlängde krisen genom sina uttalanden.