Ansvarig utgivare: Gustaf Ander - En tidningshistoria (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
505 g
SAB
Bt-cza Nya Wermlands-Tidningen,Lz Ander, Gustaf
ISBN
9789189449909
Ansvarig utgivare: Gustaf Ander - En tidningshistoria (inbunden)

Ansvarig utgivare: Gustaf Ander - En tidningshistoria

Inbunden Svenska, 2006-09-01
133
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Gustaf Ander (1912 2000) är en av Sveriges legendariska tidningsägare genom tiderna. Under mer än 60 år utvecklade han familjeföretaget Nya Wermlands-Tidningen i Karlstad till en av landets största och mest lönsamma mediekoncerner med idag tolv tidningar. Här berättas historien om 170 år av publicistik, ekonomi och teknik i ett personligt hållet porträtt av en verklig entreprenör och hans samtid, insatt i ett politiskt och samhälleligt sammanhang. Som framgångshistoria är det en klassisk berättelse, om typograffamiljen som började från golvet och skapade en förmögenhet genom ett sekel av hårt arbete. Papperstidningen går en oviss framtid till mötes i ljuset av den explosiva medieutvecklingen. I snabb takt färdas branschen bort från den gutenbergska galaxen. Men ännu är morgontidningen central för det offentliga samtalet och den lokala nyhetsförmedlingen, och det privata ägandets betydelse för mångfald och konkurrens på mediemarknaden består.

"Mats Johanssons bok innehåller åtskilligt värdefullt och intressant stoff och är balanserad och lättläst."

Magnus Pettersson i Bibliotekstjänst

"För den som är intresserad av svensk tidningshistoria är historien om Gustaf Ander läsvärd."

Janne Berglund i Folkbladet 18 januari 2007
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ansvarig utgivare: Gustaf Ander - En tidningshistoria
  2. +
  3. Strategi : arenan, affären, arbetssätten, ansvaret, avsikten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Strategi : arenan, affären, arbetssätten, ansva... av Pontus Wadström, Svante Schriber, Robin Teigland, Matti Kaulio (häftad).

Köp båda 2 för 599 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Johansson

Övrig information

Gustaf Ander (1912-2000) är en av Sveriges legendariska tidningsägare genom tiderna. Under mer än 60 år utvecklade han familjeföretaget Nya Wermlands-Tidningen i Karlstad till en av landets största och mest lönsamma mediekoncerner med idag tolv tidningar.

Här berättas historien om 170 år av publicistik, ekonomi och teknik i ett personligt hållet porträtt av en verklig entreprenör och hans samtid, insatt i ett politiskt och samhälleligt sammanhang. Som framgångshistoria är det en klassisk berättelse, om typograffamiljen som började från golvet och skapade en förmögenhet genom ett sekel av hårt arbete.

Papperstidningen går en oviss framtid till mötes i ljuset av den
explosiva medieutvecklingen. I snabb takt färdas branschen bort från den gutenbergska galaxen. Men ännu är morgontidningen central för det offentliga samtalet och den lokala nyhetsförmedlingen, och det privata ägandets betydelse för mångfald och konkurrens på mediemarknaden består.