Saoirse (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2021-09-13
Förlag
Ekström & Garay
ISBN
9789189474154
Saoirse (e-bok)

Saoirse E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-09-13
89
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Året är 1921 och överklassdottern Julia Strand arbetar som oerfaren journalist på Svenska Bladet i Stockholm. Hemma brottas hon med faderns förväntningar på hur hon ska leva sitt liv och drömmer om att bryta sig loss från gamla traditioner. En dag öppnar sig en utväg, när Julia blir utsänd som utrikeskorrespondent för att rapportera om irländarnas kamp för självständighet mot britterna.

Snart befinner sig Julia mitt i konfliktens centrum i Dublin. Under täckmantel som student vid Trinity College får hon nys om grupperingar som utnyttjar landets oroligheter för egen vinnings skull. Här träffar hon även den mystiska Sean O Neill, en läkarstudent vars frihetskamp hon
blir personligen involverad i. Julia dras nu in i ett dubbelspel som tvingar henne att tänja på såväl professionella som personliga gränser ? med livet som insats.

Saoirse är en historisk thriller om en ung kvinnas kamp för att bli självständig och göra sina egna livsval. Berättelsen utspelar sig under en våldsam och politiskt laddad period i Dublin i början av nittonhundratalet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »