De höga hästarna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
404
Utgivningsdatum
2021-11-26
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 28 mm
Vikt
660 g
SAB
Hc
ISBN
9789189474338
De höga hästarna (häftad)

De höga hästarna

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-11-26

Slutsåld

För att kunna gå vidare när katastrofen inträffar väljer 38-åriga Josephine Guárdaz att flytta hem till barndomsbyn Troslöv. Med sig har hon sin motvilliga dotter Sophia, som bara vill stanna kvar i Spanien. Sverige är inte hennes hem.

I Troslöv har gemenskap och sammanhållning alltid varit starka ledord bland invånarna. Men något har förändrats i gästfriheten, och Josephine och Sophia välkomnas inte med den öppna famn som hon hade räknat med. Hennes forna barndomsvänner vänder henne ryggen när hon hamnar på kant med byns självutnämnda drottning. När mobbningen även drabbar Sophia börjar Josephine ana att det var ett ödesdigert misstag att komma tillbaka.

Samtidigt hittar hon nya vänner där hon minst anar det, och mystiken kring varför hennes gamla, hemliga tonårskärlek, före detta teve-kändisen Patrik Barkman, också har flyttat tillbaka till byn lämnar henne ingen ro, trots att hon snabbt inser att han definitivt inte är en av dem som hon vill tillbringa sin tid tillsammans med. Vad har egentligen hänt med den tidigare så charmige och trevlige killen som fick hennes hjärta att banka så hårt?

De höga hästarna är en roman om kärlek och sorg, om smärta och gemenskap, om längtan att få ingå och rädslan för att hamna utanför.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av De höga hästarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven bok
  David Danielsson, 28 oktober 2023

  En välskriven förbisedd pärla som engagerar läsaren från början till slut.
  En relationsroman om sorg, återvändande, anpassning, trångsynthet och försoning.
  Rekommenderas!

  Betyg: 4.5/5.

 2. Mycket läsvärd bok
  Karin, 15 juli 2022

  En mycket bra bok, som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Ledigt och lättläst skrivet med intressanta skildringar av människor och miljöer. Spännande också. Sträckläste dom sista 100 sidorna. Måste få veta hur allt slutade. Hoppas Anette Urwitz kommer med fler böcker. Rekommenderas!

 3. Engagerande
  Lotta, 9 maj 2022

  Bra och gripande. En bok som engagerar om det utanförskap andra andra skapar åt oss, och om det utanförskap vi skapar åt oss själva.

 4. De höga hästarna
  Mia, 6 januari 2022

  Målande beskrivningar av miljöer och sinnesstämningar. Även de mörka sidorna och obehagliga tankarna berättas, ibland såpass att det är svårt att ta in. Ovant att en sådan här berättelse utspelar sig i en så bekant miljö, mer väntat hade varit att det utspelat sig i för mig mer exotisk miljö. Stämningen byggs upp, och det slutar som en nagelbitare!

 5. Kanonbra bok
  Magnus, 20 december 2021

  Kanonbra bok. Bra berättat med både fina och mörka sidor.
  Handlingen kändes riktigt levande, var trevlig och spännande. Hade svårt att lägga den ifrån mig.

Visa alla 5 recensioner