Äventyr med Gud (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
68
Utgivningsdatum
2018-08-16
Förlag
Vingården förlag
Översättare
Peter Wallgren
Originaltitel
Adventures in God
Dimensioner
205 x 145 x 4 mm
Vikt
95 g
ISBN
9789189481367
Äventyr med Gud (häftad)

Äventyr med Gud

Häftad Svenska, 2018-08-16
119
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
John G Lake, (1870-1935) var en nyfiken forskarpersonlighet och en mycket framgångsrik affärsman. Men när Gud kallade honom, övergav han all ekonomisk trygghet, gav bort hela sin stora förmögenhet och förlitade sig enbart på Guds omsorg.

I detta häfte berättar Lake om hur Gud förde honom in i helandetjänsten och ledde honom - bl a till Sydafrika - och om mäktiga bönesvar. Under bön förflyttades han ibland i anden och befriade svårt ansatta människor på andra sidan jordklotet.

Häftet har tidigare utgetts på svenska under namnet Mirakler med Gud. Nu utkommer det på nytt i en ny översättning, där titeln översatts direkt från originalet.

1908 begav sig familjen Lake, bestående av två vuxna och sju barn på Guds uppdrag till Sydafrika. De var de första pingstmissionärerna där, och dopet i den helige Ande med åtföljande tungotal var något helt nytt. Många helandemirakler följde. När en fjärdedel av befolkningen i ett område dog i böldpest 1910, reste Lake och hans team dit utan att ha något mänskligt skydd. Tusentals blev då botade genom förbön.

Intressant är att läsa om hur han lät läkare se i mikroskop hur bakterier dog när han tog dem i sin hand. Uppståndelsekraften enligt Rom 8:11 verkade i Lakes kropp och dödade effektivt varje skadlig mikrob.

Efter fem år återvände han till USA och startade The Divine Healing Institute I Spokane etablerade han helandehem (Lake"s Divine Healing Rooms) där omkring tvåhundra personer dagligen fick undervisning om helande av Lake och hans team. Uppskattningsvis blev 100.000 personer botade, bland annat en kvinna vars fortplantningsorgan opererats bort, men som efter förbön blev mor till ett barn. Miraklerna ifrågasattes naturligtvis, men det ledde till att mängder av vittnesbörd, som kunde kontrolleras av läkare, publicerades i tidningar.

Jesus är densamme idag! Läs och låt dig gripas av tanken att Gud både kan och vill använda dig till större mirakler än du trott.

Sagt om John G Lake:
"Dr Lakes helandetjänst kommer till slut att tas emot av hela världen."

Mahatma Ghandi

"Hans budskap har gått ut över hela Afrika. Han har gjort mer för framtida fred i Sydafrika än någon annan."

Cecil Rhodes, "the Empire Builder"

"Den mannen uppenbarar mer av Gud än någon annan man i Afrika."

Andrew Murray, Dr of divinity.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äventyr med Gud
  2. +
  3. Kallelsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kallelsen av Rick Joyner (pocket).

Köp båda 2 för 230 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av John Graham Lake

Bloggat om Äventyr med Gud