Vems valfrihet : Debattbok för en delad föräldraförsäkring (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1
Förlag
Premiss
Medarbetare
Stanfors, Maria (förf.) / Sunna, Lotten (förf.) / Wadensjö, Eskil (förf.) / Wennemo, Irene (förf.) / Westerlund, Ulrika (förf.) / Lorentzi, Ulrika (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Okcb-c,Ohj-c,Oha-c
ISBN
9789189483361
Vems valfrihet : Debattbok för en delad föräldraförsäkring (häftad)

Vems valfrihet : Debattbok för en delad föräldraförsäkring

Häftad,  Svenska, 2004-09-01
120
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett vanligt argument mot att öronmärka dagar i föräldraförsäkringen är att det minskar familjernas valfrihet. Den här boken visar att den valfriheten är en illusion. Kvinnors lägre löner och arbetsmarknadens förväntningar styr in föräldrar i en traditionell arbetsdelning. Kortsiktigt èr det oftast rationellt att mamma èr hemma, men varje enskild familjs rationella val fr konsekvenser bde fÜr individerna och fÜr samhèllet som èr allt annat èn rationella.

Politiken kan skapa grunden för ett jämställt föräldraskap. Att öronmärka fler dagar för respektive förälder är en av de viktigaste åtgärderna för att stärka kvinnor på arbetsmarknaden och män som föräldrar. Det skulle ge förutsättningar för ökat arbetskraftsdeltagande, minskad diskriminering av kvinnor i arbetslivet och en bèttre demografisk utveckling. Blivande fÜrèldrar skulle f verkliga mÜjligheter att kombinera barn och arbete och vèlja att f s mnga barn de vill ha.

I boken medverkar PM Nilsson, Wanja Lundby-Wedin, Bengt Westerberg, Gertrud Åström, Roger Klinth, Karolina Ramqvist, Anita Nyberg, Ing¢lfur V. G¡slason, Eskil Wadensjö, Ulrika Westerlund, Anna Fransson, Irene Wennemo, Maria Stanfors och Lotten Sunna. Redaktör är Ulrika Lorentzi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vems valfrihet : Debattbok för en delad föräldraförsäkring
  2. +
  3. Börsen för alla : vägen till miljonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Börsen för alla : vägen till miljonen av Mohammed Salih, André Netzén Örn (inbunden).

Köp båda 2 för 209 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Politiken kan skapa grunden för ett jämställt föräldraskap. Att öronmärka fler dagar för respektive förälder är en av de viktigaste åtgärderna för att stärka kvinnor på arbetsmarknaden och män som föräldrar. Det skulle ge förutsättningar för ökat arbetskraftsdeltagande, minskad diskriminering av kvinnor i arbetslivet och en bättre demografisk utveckling. Blivande föräldrar skulle få verkliga möjligheter att kombinera barn och arbete och välja att få så många barn de vill ha.

I boken medverkar PM Nilsson, Wanja Lundby-Wedin, Bengt Westerberg, Gertrud Åström, Roger Klinth, Karolina Ramqvist, Anita Nyberg, Ingólfur V. Gíslason, Eskil Wadensjö, Ulrika Westerlund, Anna Fransson, Irene Wennemo, Maria Stanfors och Lotten Sunna.