Bortom Rasismer i Europa : visioner för ett annat samhälle (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Agoras skriftserie
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Premiss
Medarbetare
Yuval-Davis, Nira (förf.) / Quraishy, Bashy (förf.) / Eriksson, Fredrik (förf.) / Dahlstedt, Magnus (red.) / Lindberg, Ingemar (red.)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
100 g
SAB
Ohe
ISBN
9789189483422
Bortom Rasismer i Europa : visioner för ett annat samhälle (pocket)

Bortom Rasismer i Europa : visioner för ett annat samhälle

visioner för ett annat samhälle; rapport från forskarseminariet 7 februari 2005

(1 röst)
Pocket Svenska, 2005-09-01
46
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den etniskt färgade uppdelningen av Sverige och Europa framträder allt mer som en av vår samtids ödefrågor. Det finns ett starkt behov av gemensamma strategier för en bred mobilisering mot diskriminering och växande etniska klyftor. Det behövs en livskraftig vision om ett Sverige och ett Europa bortom rasism och imperialism.

I boken Bortom rasismer i Europa - visioner för ett annat samhälle diskuterar forskare och aktivister den antirasistiska kampens handlingsformer och vägval. Vilka medel står till förfogande för en samhällsförändrande kamp mot rasism? Vilka visioner kan vara bärande och vilka aktörer kan vara drivande? Hur kan den antirasistiska kampen bli en del av ett bredare motstånd mot olika former av förtryck?

Boken återger inga sedvanliga eländesbeskrivningar utan präglas av förändringsvilja och handlingskraft, parad med teoretisk reflektion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bortom Rasismer i Europa : visioner för ett annat samhälle
  2. +
  3. Rasismer i Europa - arbetsmarknadens flexibla förtryck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rasismer i Europa - arbetsmarknadens flexibla f... av Floya Anthias, Wuokko Knocke, Katarina Mattsson, Carl-Ulrik Schierup, Per Wirtén (pocket).

Köp båda 2 för 91 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Bortom rasismer i Europa - visioner för ett annat samhälle Här kommer den fjärde och sista boken i serien Rasismer i Europa. Utkommer 23 juni. En bok om hur vi hittar strategier för arbete mot rasism. Beställ redan nu