Den tredje arbetslinjen : bortom den svenska modellen och marknadsliberalismen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Agoras årsbok (del 2005)
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
1
Förlag
Premiss
Medarbetare
Howell, David R. (förf.) / Huffschmid, Jörg (förf.) / Löfström, Åsa (förf.) / Mårtensson, Kristina (förf.) / Schön, Lennart (förf.) / Wadensjö, Eskil (förf.) / Wennemo, Irene (förf.) / Olofsson, Jonas (red.)
Dimensioner
21 x 150 x 210 mm
Vikt
340 g
SAB
Oha-c,Occ
ISBN
9789189483446
Den tredje arbetslinjen : bortom den svenska modellen och marknadsliberalismen (häftad)

Den tredje arbetslinjen : bortom den svenska modellen och marknadsliberalismen

Häftad Svenska, 2006-01-01
167
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Premiss) hemsida, där det kan finnas mer information.

Passar bra ihop

  1. Den tredje arbetslinjen : bortom den svenska modellen och marknadsliberalismen
  2. +
  3. Vatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vatten av Ann-Christin Sjölander Holland (pocket).

Köp båda 2 för 226 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Olofsson

Övrig information

Full sysselsättning har historiskt sett varit ett högt prioriterat politiskt mål i Sverige. Det återspeglas inte bara i stora satsningar på arbetsmarknadspolitik inom ramen för den välfärdspolitiska modell som etablerades från 1930-talet och framåt, utan också i en omfattande och mångsidig arbetsmarknadsforskning.

Bidragen i den här boken ger läsaren möjlighet att bekanta sig med några av linjerna i denna forskning och hur dessa förhåller sig till de aktuella problem och utmaningar som svensk arbetsmarknad och välfärdspolitik står inför.

En övergripande utgångspunkt är att Sverige står inför ett välfärdspolitiskt vägval liknande det som gjordes under 1930- och 40-talen. Samtliga författare i den här årsboken ifrågasätter uppfattningen att marknadsliberala reformer och avregleringar befrämjar ekonomisk tillväxt och skapar förutsättningar för fler jobb. Men inte heller den gamla folkhemspolitiken motsvarar de krav som ställs på en modern strategi för full sysselsättning i en allt mer globaliserad ekonomi. Det behövs en tredje arbetslinje som har en tydligare regional förankring, där samspelet mellan offentliga aktörer, företag och partsorganisationer utvidgas såväl på utbildningsområdet som inom arbetsmarknadspolitiken, och där den ekonomiska politiken formas utifrån långsiktiga samhällsekonomiska och sociala hänsyn.