Om jag ändå ska dö vill jag fanimej ligga först (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2022-05-18
Förlag
Lava Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789189484016
Om jag ändå ska dö vill jag fanimej ligga först (häftad)

Om jag ändå ska dö vill jag fanimej ligga först

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2022-05-18
259
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Beskedet om hjärntumören var lika väntat som fruktat för den 32-åriga journalisten Freja. Prognosen är osäker men det är inte hon, hon tänker inte tyna bort i plågor och bli beroende av andra. Antingen blir hon frisk, eller så avslutar hon sitt liv i Schweiz.

Under behandlingen övertalas hon till att delta i samtalsgruppen för människor i behov. Där möter hon bland annat Lollo, en elegant kvinna med ALS (AsLäskig Skitsjukdom) som älskar livet och Amanda som nyss blivit dumpad och drömmer om kärlek och barn.

Inspirerade, eller rättare sagt provocerade, av kyrkans samtalsgrupp gör Freja, Lollo och Amanda upp en bucket-list med en enda punkt på agendan: ligga jävligt mycket! För Freja måste det bli sex utan kärlek, hon står inte ut med tanken på att behöva dö ifrån någon. Särskilt inte någon som har vunnit Jeopardy.

Om jag ändå ska dö vill jag fanimej ligga först är en roman om att få ett livsomvälvande besked. Fylld med humor, igenkänning och allvar blir det en både värmande och förkrossande berättelse om cancer, relationer, och vikten av ett val.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om jag ändå ska dö vill jag fanimej ligga först
 2. +
 3. Detaljerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Detaljerna av Ia Genberg (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Om jag ändå ska dö vill jag fanimej ligga först. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och gripande
  Sara, 15 januari 2023

  Det märks att Ida Barners har utvecklat sitt skrivande genom de böcker hon hittills skrivit. Hon blandar livets allvar och humor på ett fint sätt. De korta kapitlen blir ögonblick som tillsammans blir en historia ur livet. Intressanta karaktärer och en bok som är väl värd att läsa!

 2. Sträckläsning!
  Sofi, 3 oktober 2022

  Jättebra bok! Behandlar ett allvarligt ämne med ett humoristiskt och flödande språk som gör att man bara vill vända blad och fortsätta. Läs!

 3. Tänkvärt och personligt
  Anders, 21 september 2022

  Tänkvärt och personligt om vår existens. En berättelse som vänder sig till vuxna i alla åldrar. Med en mustig humor får vi ta del av Idas livserfarenheter. Läs den!

 4. Superbra bok!
  Ann, 21 september 2022

  Boken är en blandning av allvar och humor, man får närma sig det allvarliga ämnet döendet med såväl vånda som befriande skratt.

 5. Starka känslor
  Anna, 21 maj 2022

  Då jag själv har kronisk cancer tog jag mig an boken med stor vånda. Med starka känslor följer jag huvudpersonen genom boken, skrattar och gråter och har ångest med henne och måste sträckläsa boken. Fantastiskt bra bok!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Ida Berner