Kråkmorsdalen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2022-06-10
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
16 x 199 x 129 mm
Vikt
325 g
SAB
Hc
ISBN
9789189484153

Kråkmorsdalen

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-06-10
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En grå söndagsförmiddag i maj 1712 hittas en man död under märkliga omständigheter. Mannen har blivit hängd i en tall, ansiktet är sönderhackat och på marken ligger ett underligt träsmide. Den oförvitlige kronolänsmannen Erik Forsbeck och hans försupne medhjälpare Joen Larsson rider ut för att undersöka vad som hänt.

Händelsen är den första i en rad våldsamma dåd som skakar Farilla socken, i nordvästra Hälsingland, denna sommar. I skuggan av det stora nordiska kriget, den ständigt hotande svälten och böldpestens härjningar inleder Forsbeck jakten på en undflyende gärningsman.

Under den förhärskande kristendomen döljer sig lager av hedendom, samisk trolldom och skogsfinnarnas svarta magi vilket gör fallet svårlöst. Är det en mördare, ett straff från Gud eller är det den onde själv som släppts lös?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kråkmorsdalen
 2. +
 3. Röd vinter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Röd vinter av Tom Clancy, Marc Cameron (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kråkmorsdalen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Historisk kriminalroman
  @i_min_bokhylla (instagram), 29 september 2022

  Erik Nilshammar som skrev den sprudlande glesbygdsskrönan om Storå i tre delar och Skymningrysaren Gammelgrav har nu skrivit ytterligare en bok.

  Kråkmorsdalen är en historisk kriminalroman från 1700-talets Hälsingland. Under den förhärskande kristendomen döljer sig lager av hedendom, samisk trolldom och skogsfinnarnas svarta magi. En spännande läsning som är både välskriven och snabbläst med välgestaltade karaktärer och miljöskildringar. En mörk och tät bladvändare.

  En grå s... Läs hela recensionen

 2. Spänning i historisk miljö
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 25 september 2022

  En kriminalroman som utspelar sig i en historisk miljö är som upplagt för att jag ska gilla berättelsen. Det gjorde jag också. Den är lugn och jag känner att jag kan koppla bort annat när jag läser den. Karaktärerna är underhållande och några små fniss uppstår från mig lite här och var. Samtidigt gillar jag mysteriet med dessa mördade människor och miljön återspeglar ett allvar. Jag gillar hur jag kan ana vissa saker medan andra händelser ändå överraskar mig. Ibland går det något långsamt och... Läs hela recensionen

 3. Intressant och spännande
  Jenny , 17 juni 2022

  En historisk spänningsroman med många gripande människoöden. Mycket läsvärd och bra om bestialiska mord och en ort som låg ganska avsides, där folk sällan följde lagen.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Erik Nilshammar