Varför det mesta du vet om covid-19 är fel : en evidensbaserad utvärdering (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2021-11-11
Upplaga
2
Förlag
Karneval förlag
Dimensioner
205 x 132 x 14 mm
Vikt
222 g
SAB
Veba
ISBN
9789189494015

Varför det mesta du vet om covid-19 är fel : en evidensbaserad utvärdering

(6 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-11-11
196
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur farlig är covid-19?

Fungerar lockdown?

Fungerar tester och ansiktsmasker?

Varför har Sverige fler döda än Norge?

Är vaccinerna säkra och effektiva?

Det är frågor som har diskuterats intensivt under covidpandemin. Men hur ska de bäst besvaras?

Det finns bara ett förnuftigt sätt att göra det på, menar Sebastian Rushworth. Nämligen att granska det veten skap liga stödet för var och en av dem.

I sin bok Varför det mesta du vet om covid-19 är fel presenterar han en utvärdering av pandemin som bygger på de senaste och mest gedigna forsk nings studierna.

En av bokens slutsatser är att flera av de åtgärder som världens regeringar inklusive Sveriges har vidtagit mot covid inte har varit grundade på fakta. Ibland har åtgärderna varit utan verkan. Ibland har de orsakat mycket större skador än själva viruset.

Sebastian Rushworth är AT-läkare. Sedan augusti 2020 driver han en blogg om vetenskap och hälsa som fått stor internationell uppmärksamhet.

Sagt om första upplagan av Varför det mesta du vet om covid-19 är fel:

"Läs denna bok!!! Enkel och briljant." David Eberhard på Twitter

"Fräscht mästerverk. Nutidshistoria blir inte bättre än så här." Alexander Bard på Facebook

"Men åååh så jag längtat efter denna bok. Som att öppna ett fönster i ett extremt kvavt rum." Hanne Kjöller på Twitter

"Det är angeläget att [böckerna] läses och diskuteras. Enorma pengar och oändligt med prestige från politiker, ledarskribenter, läkare och forskare har lagts ned på lockdowns och hårda restriktioner som strategi. Att därför erkänna det som, enligt Ljungqvist och Rushworth, fakta nu alltmer tydligt visar, att lockdowns inte fungerar, är kanske i det närmsta otänkbart Ändå måste vi våga påbörja diskussionen. Om Ljungqvist och Rushworth har rätt i sina resonemang står vi inför en smärtsam självrannsakan och omvärdering av hur världen bemött pandemin. Om de har rätt är detta en game changer av Guds nåde." Jonas Gardell i Expressen (i artikeln tas även upp boken Corona. Ett historiskt perspektiv på vår tids pandemi av Fredrik Charpentier Ljungqvist)

"Probably the best book out there on COVID-19, based on research from the most recognized international medical journals." Lars Jørgensen på Facebook

"Fastän jag ägnat mycket tid under det senaste året åt att försöka skapa mig något slags förståelse av vad detta virus är och framför allt hur man ska begripa de olika samhällenas reaktion som uppenbarligen bara delvis bestäms av mikroben och den sjukdom den orsakar så har jag aldrig tidigare kommit i närheten av den sammanhängande och vetenskapligt grundade berättelse som Rushworth presenterar (vilket inte nödvändigtvis betyder att han har rätt på alla punkter utan bara att jag inte kan urskilja någon som har rättare). Boken är bara 130 sidor pedagogiskt formulerad text med rikhaltigt vetenskapligt underlag och därtill näst intill begripliga förklaringar till den vetenskapliga hanteringen av frågan. Allt verkar så vederhäftigt och tydligt en medicinskt oskolad människa kan begära." Patrik Engellau på Det goda samhället

"Sebastian Rushworth skriver mycket om Covid-19 som både är intressant och insiktsfullt. Kritiker hävdar att han är ung, relativt oerfaren och endast en AT-läkare under utbildning och ingen expert. Jag som har erfarenhet och expertis inom flera relevanta områden för att kunna förstå problematiken ur flera perspektiv uppskattar dock det han skriver och anser att det han för fram tillför mer än de vältitulerade experter som lyfts fram i media, vars slutsatser man överhuvudtaget inte granskar på djupet eller kritiserar. De har fina titlar och forskningsmeriter och är trovärdiga källor för information heter det.

Jag bryr mig föga om vad någon har för titlar eller hur gamla eller erfarna de är om de för seriösa och logiska resonemang utifrån existerand
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varför det mesta du vet om covid-19 är fel : en evidensbaserad utvärdering
 2. +
 3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 475 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Varför det mesta du vet om covid-19 är fel : en evidensbaserad utvärdering. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Faktabaserad och tänkvärd
  Maggan, 25 juni 2022

  Boken är mycket läsvärd. Trots svårt ämne är den lättläst och spännande. I boken görs en genomgång av olika områden från covid-19-pandemin och vad vetenskapen egentligen säger om det som hände och de åtgärder som gjordes.

 2. Äntligen!
  Elin, 3 januari 2022

  Äntligen en vettig bok som uppmärksammar sanningen och verkligheten, och som precis som titeln påtalar; evidensbaserad! Sebastian Rushworth är en oerhört kompetent och klok läkare som ger läsaren massvis med vetenskapsgrundad kunskap om covid-19 och vaccinen. Alla borde läsa denna bok.

 3. En objektivare analys av pandemin!
  Anders Johansson, 31 december 2021

  Äntligen en som beskriver fakta på ett tydligt och evidensbaserat sätt kring pandemin. Mycket läsvärd och sätter ett helt annat perspektiv än vad media gör.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sebastian Rushworth

 • Varför det mesta du vet om covid-19 är fel

  Sebastian Rushworth

  Hur farlig är covid-19? Fungerar lockdown? Fungerar tester och ansiktsmasker? Varför har Sverige fler döda än Norge? Är vaccinerna säkra och effektiva? Det är viktiga frågor som har diskuterats intensivt under covidpandemin. Men hur ska de bäst be...

 • Covid : why most of what you know is wrong

  Sebastian Rushworth

  HOW DANGEROUS IS COVID-19? ARE THE TESTS RELIABLE? DOES LOCKDOWN WORK? WHY DID SWEDEN HAVE MORE DEATHS THAN NORWAY? DO FACE MASKS STOP THE VIRUS? ARE THE VACCINES SAFE AND EFFECTIVE? These are questions that have been discussed intensively around ...