En värdig död : katolska perspektiv (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2023-05-29
Upplaga
1
Förlag
Veritas Förlag
Medarbetare
Majerczyk, Bernadetta (förf.) / Göransson, Björn (förf.) / Ciardi, Anna Minara (red.)
Dimensioner
9 x 192 x 131 mm
Vikt
275 g
SAB
Ckb.02
ISBN
9789189506305
En värdig död : katolska perspektiv (häftad)

En värdig död : katolska perspektiv

Häftad,  Svenska, 2023-05-29
218
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
LIVETS SLUT - vare sig det gäller mig själv eller någon närstående - är något som vi alla ställs inför, förr eller senare. Kanske känns tanken på att det jordiska livet en gång ska ta slut fjärran eller ofattbar.

Bokens syfte är att öka kunskapen om frågor kring livets slut, som här belyses ur ett katolskt perspektiv, i en svensk kontext. Författarna i denna antologi har utifrån sin respektive yrkesexpertis och erfarenhet närmat sig ämnet »livets slut« från olika perspektiv - för att uppmärksamma något som är ständigt aktuellt och som berör oss alla. Boken är en uppmuntran till att reflektera över livets slut och att ta del av den katolska synen på frågor som rör döende och död. Kunskap om livets slut hjälper oss att acceptera vår egen dödlighet och underlättar vid ställningstaganden och ansvar i dessa svåra frågor.

MEDVERKANDE FÖRFATTARE: Msgr Andrés BERNAR BORDA, präst och doktor i moralteologi samt specialistläkare inom ortopedi; p. Klaus P. DIETZ SJ, jesuitpater; f. Björn GÖRANSSON, präst; Benedicta LINDBERG, generalsekreterare för Respekt; Jenny LINDBERG, med. dr, specialist i internmedicin och njurmedicin, överläkare på Skånes universitetssjukhus, Lund-Malmö, doktorand i medicinsk etik vid Lunds universitet; Mikaela LUTHMAN, specialist i internmedicin och hematologi, överläkare på Stockholms sjukhem och diplomerad i palliativ vård; Bernadetta MAJERCZYK, specialist i barn- och ungdomsmedicin, överläkare på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En värdig död : katolska perspektiv
  2. +
  3. Nordiska gudasagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh (inbunden).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Om döendets vardag

    Mikaela Luthman

    Vi kommer alla någon dag att dö. Med tiden kommer vi att konfronteras med familjemedlemmars, vänners, grannars och kollegors död. I den här boken berättar Mikaela Luthman, överläkare vid Stockholms Sjukhem med många års erfarenhet av palliativ vår...