VAGUSNERVEN: HÖJ DITT SEROTONIN, DOPAMIN, OCH OXYTOCIN: Självhjälpsövningar vid ångest, depression, trauma, inflammation, emotionell stress, för bättre sömn, migrän, utbrändhet, tinnitus, ryggsmärta o (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (23.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
AI Voice
Utgivningsdatum
2023-07-13
Förlag
Bokförlaget Upsaliensis AB
ISBN
9789189510944

VAGUSNERVEN: HÖJ DITT SEROTONIN, DOPAMIN, OCH OXYTOCIN: Självhjälpsövningar vid ångest, depression, trauma, inflammation, emotionell stress, för bättre sömn, migrän, utbrändhet, tinnitus, ryggsmärta o Ljudbok

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-07-13
I en värld där våra liv och dagliga rytmer blir allt mer krävande, är det viktigt att kunna implementera effektiva tekniker och på så vis nedreglera våra stressnivåer för att upprätthålla ett friskt sinne och en frisk kropp.

Genom att stimulera vagusnerven kan du arbeta med ditt parasympatiska nervsystem för att minska stress och ångest, reglera matsmältning och aptit, balansera puls, blodtryck och system i hela kroppen.

Uppbackad av den senaste vetenskapliga forskningen kommer den här ljudboken att guida dig genom effektiva övningar för att naturligt och skonsamt stimulera din vagusnerv och i sin tur hjälpa till att hantera ångest, depression, inflammation, sömn och matsmältningsstörningar.

Vår kropp är en komplex och fantastisk organism som styrs av ett sofistikerat nätverk av nervsystem. En av de mest betydelsefulla nerverna, som vi sällan reflekterar över, är vagusnerven. Denna livsviktiga nerv, också känd som den tionde kranialnerven, har en mängd positiva effekter på vår hälsa och vårt välbefinnande.

Vagusnerven är en av de längsta nerverna i vårt nervsystem och sträcker sig från hjärnan till bukhålan. Den är en del av det parasympatiska nervsystemet, som är ansvarigt för att bromsa ner och balansera kroppens funktioner. Vagusnerven är kopplad till flera organ, inklusive hjärta, lungor, mag-tarmkanalen och öron.

En av de mest betydande positiva effekterna av vagusnerven är dess förmåga att reglera hjärtfrekvensen och blodtrycket. Genom att aktivera vagusnerven kan vi sänka hjärtfrekvensen och förbättra hjärtats funktion. Detta kan minska risken för hjärt-kärlsjukdomar och förbättra övergripande hjärt-hälsa.

Vagusnerven spelar en central roll i det parasympatiska nervsystemet. som är det motsatta till det sympatiska nervsystemet. Medan det sympatiska nervsystemet aktiveras under stressiga situationer och triggar "kamp eller flykt"-responsen, verkar det parasympatiska nervsystemet genom att motverka stress och återställa kroppens balans. Vagusnerven är en huvudsaklig förmedlare av detta system, dvs. att kroppen lugnar ner sig, och bidrar till att minska stresshormonerna, såsom kortisol, och ökar produktionen av "lugn och ro"-hormoner, inklusive oxytocin.

Forskning har visat att vagusnerven också spelar en roll i vår mentala hälsa och vårt välbefinnande. Genom att aktivera vagusnerven kan vi stimulera produktionen av serotonin och andra signalsubstanser i hjärnan, vilket förbättrar vårt humör, minskar ångest och lindrar depressionssymtom.

Denna praktiska guide, utforskar den avgörande roll som vagusnerven spelar för att bestämma våra psykologiska och känslomässiga tillstånd och förklarar att en myriad av vanliga psykologiska och fysiska symtom - som ångest, depression, migrän, utbrändhet, tinnitus, matsmältningsbesvär, ryggsmärta och mycket mer... - indikerar bristande funktion i vagusnerven.

Genom en serie självhjälpsövningar, illustrerar boken enkla övningar, för att reglera vagusnerven, vilket initierar djup avslappning, förbättrar sömnen och återhämtar oss från skada och trauma.

Med denna lättillgängliga guide till naturlig stimulering av vagusnerven kan vem som helst tillämpa dessa kraftfulla självhjälpstekniker och uppleva ett mer balanserat och motståndskraftigt sinne och en sundare kropp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av VAGUSNERVEN: HÖJ DITT SEROTONIN, DOPAMIN, OCH OXYTOCIN: Självhjälpsövningar vid ångest, depression, trauma, inflammation, emotionell stress, för bättre sömn, migrän, utbrändhet, tinnitus, ryggsmärta o. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. AI-voice förstör
  Maria, 31 mars 2024

  Intressant innehåll men betyget blir bara en stjärna p g a AI-voice. Helt omöjligt att ta till sig innehållet av en uppläsning utan rätt betoning och pauser på rätt ställen.

 2. Dålig röst
  Sara, 12 mars 2024

  AI funkar till mycket, men inte till uppläsning. En röst utan betoningar o pauser gör att jag blir helt oengagerad o inte hör vad som sägs. Synd på ett intressant ämne!

 3. Vagusnerven
  Gudrun, 31 oktober 2023

  Bra genomgång av nervsystemet och väldigt enkla och effektiva övningar att välja mellan!. Jag gör några flera gånger om dagen!

 4. En dystopisk skräckupplevelse
  Simon Karlsson, 24 augusti 2023

  Det blir en recension av AI voice snarare än boken. Lyssnade 15 sekunder. Låter helt fruktansvärt och upplevelsen var ett trauma som kommer ge mig ångest och depression en god tid framöver¿

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Rolf Jansson