Genesis : den stora berättelsen om alltings ursprung (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2023-03-31
Förlag
Verbal Förlag
Översättare
Björn Olofsson
Originaltitel
Genesi : il grande racconto delle origini
Dimensioner
216 x 142 x 17 mm
Vikt
330 g
SAB
Uaa
ISBN
9789189524224

Genesis : den stora berättelsen om alltings ursprung

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-03-31
254
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sedan tidernas begynnelse har människan förundrats av frågan om hur allting började. Men vetenskapen erbjuder en mycket mer fantasifull och kraftfull berättelse om världens skapelse än någon mytologi.

Det är utgångspunkten när Guido Tonelli, prisbelönt fysiker och en av forskarna bakom upptäckten av Higgsbosonen, tar oss med på en livlig resa genom universums historia. Vi får en inblick i de senaste upptäckterna inom fysiken, men också i de otroliga utmaningar vetenskapen möter när den utforskar de första ögonblicken i kosmos.

Genesis. Den stora berättelsen om alltings ursprung är en humanistisk skildring som tar hjälp av grekisk mytologi och indiska gudasagor för att förklara universums grundvalar, och samtidigt påminner om det mirakulösa i vår existens.
Med förord av Jonas Enander. Översättning: Björn Olofsson.
Den vetenskapliga förmågan att bestämma universums egenskaper med stor noggrannhet är endast ett par decennier gammal. De nya kosmologiska insikterna har ännu inte sipprat ut i samhällets breda lager. Vi har inte hunnit skapa en gemensam berättelse om vårt ursprung och vår plats i universum. Jag hoppas därför att Tonellis Genesis får många läsare. - Ur förordet

Sinnesutvidgande Wired
En storslagen vision om de underverk vi har upptäckt, och omfattningen av det som vi fortfarande inte förstår Sunday Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Genesis : den stora berättelsen om alltings ursprung
  2. +
  3. Mot kollapsens hjärta : om tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mot kollapsens hjärta : om tillväxtens slut och... av Jonathan Jeppsson (inbunden).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Guido Tonelli