Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
321
Utgivningsdatum
2023-09-27
Förlag
Fri Tanke
Översättare
Joachim Retzlaf
Dimensioner
31 x 208 x 127 mm
Vikt
595 g
SAB
Qaacg
ISBN
9789189526204
Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt (inbunden)

Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-27
269
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det samhällssystem som kräver evig tillväxt kommer i en värld av ändliga resurser till slut att undergräva sig självt. Räddningen sägs finnas i sol- och vindenergi, atomkraft, digitalisering och i nya tekniska innovationer. Men klimatåtgärderna behandlar bara symptomen samtidigt som prognoserna fortsätter förvärras.

I Kapitalismens slut förklarar den tyska ekonomijournalisten Ulrike Herrmann varför alla försök att mildra klimatkrisen är dömda att misslyckas, så länge vi upprätthåller det kapitalistiska system som skapat den. Med den brittiska krigsekonomin från 1939 som modell visar Herrmann en möjlig väg mot framtidens cirkulära ekonomi.

Med ett förord av Sven-Eric Liedman
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte många böcker..
  Mats, 24 november 2023

  ..ger sig helt rationellt på sådana stora men oerhört angelägna frågor som hur vi kan och troligen också måste ta oss an de globala megakriserna vi ser; överkonsumtion, förödning av vår jord, koldioxidutsläppen etc. Ingen kan med någon säkerhet förutsäga framtiden men det här försöket att allvarligt resonera om de, kanske få, möjligheterna är imponerande.

 2. Herrmann förmedlar en djup kunskap.
  Thomas Gerhard Svensson, 17 oktober 2023

  Jag har läst åtskilllga böcker som behandlar dagens övergripande problem, att stoppa förstörelsen av vårt stabila klimat. Nästan alla är överens om att det är den kapitalism som utvecklats de senaste tre hundra åren som orsakat den accelerationen av den globala uppvärmingen. Många är också överens om att det inte är möjligt att vända utvecklingen med samma drivkrafter som skapat den men att det inte är omöjligt att tänka sig hur vi skulle kunna leva hållbart i ett framtida samhälle baserat på... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulrike Herrmann