Nationalstaten : en essä om liberal nationalism och Sveriges framtid (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-08-22
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789189526310
Nationalstaten : en essä om liberal nationalism och Sveriges framtid (e-bok)

Nationalstaten : en essä om liberal nationalism och Sveriges framtid E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-08-22

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den svenska debattens förskjutning mot frågor om mångkultur, invandring och svenskhet har inneburit ökad polarisering och en omvälvning av det politiska landskapet. Efter att ha dominerats av ekonomisk-politiska frågor förefaller vår tids politiska strid stå mellan den etablerade liberala demokratin och en populistisk nationalism som hotar denna ordning.

I Nationalstaten visar statsvetaren Björn Östbring att dagens politiska samtal tyngs av en rad missuppfattningar om vad nationalism faktiskt innebär. Nationen är inte det öppna samhällets fiende. I själva verket har den sedan länge utgjort det oartikulerade ramverk inom vilket den liberala demokratin verkar, i såväl politisk filosofi som praktik.

Bortom ett radikalt vägval mellan liberal öppenhet och nationalistisk slutenhet påminner Östbring om att det finns en tredje väg, rotad i en bortglömd idétradition: liberal nationalism.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Östbring

  • Migrationspolitiska dilemman

    Björn Östbring

    Den globala flyktingkrisen ställer Sverige inför en svårhanterlig politisk och moralisk fråga. Vilka skyldigheter har vi mot människor på flykt, och finns det en gräns för hur många flyktingar vi kan ta emot? I den politiska debatten går det att s...