Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-04-08
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789189526891

Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin E-bok

(28 röster)  |   Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-04-08

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den 24 februari 2022 markerar en ny ordning för Europa. Vladimir Putin introducerade sin linje under en säkerhetskonferens i München 2007 och etablerade den med kriget i Georgien 2008 och annekteringen av Krimhalvön 2014. Med invasionen i Ukraina har han korsat Rubicon.

Martin Kragh tar i sin bok ett helhetsgrepp om Vladimir Putin och den ryska historien, från Tsarrysslands fall till Sovjetunionens upplösning och det postsovjetiska Ryssland. Han berättar sakligt och effektivt om Putins vägval: med ett ojämförligt rikt material av kommunikéer och uttalanden i statlig och oberoende press kan läsaren följa de retoriska manövrarna som skulle leda Europa till krig.

Det fallna imperietär omistlig läsning för den som vill förstå Vladimir Putins drivkrafter och hans dröm om en rysk stormakt baserad på auktoritär politisk grund.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kompetent skildring
  Olof Lennart Sandin, 5 juni 2022

  En kompetent skildring av Putin och nuvarande Ryssland med historisk återblick av gamla imperier i Ryssland och i Europa.
  Författaren berättar på ett lättsamt sätt och mycket läsvärt.

 2. Mycket intressant och synnerligen läsvärd
  Gabriel Stein, 26 april 2022

  En mycket intressant och läsvärd bok om Ryssland under Putin och varför saker har utvecklat sig som de gjort. Det enda tråkiga är att boken antingen ibland är hafsigt skriven, eller att den är dåligt korrekturläst.

 3. Intressant och skrämmande
  BOF, 24 april 2022

  Ett verkligt värdefullt "verktyg" för att försöka förstå vad som ligger bakom Rysslands krigsförklaring och invasion av Ukraina. Bilden av en despot som lever i det förflutna växer fram. Västs förhoppning om att Ryssland skulle välja en annan väg efter det att Sovjetunionen kollapsade kom på skam. Vissa debattörer har varnat. Tecknen har funnits där. Anfallet på Ukraina startade inte den 24 februari 2022. Det startade 2014. Med facit i hand så är Europas beroende av rysk olja och gas obegripl... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Martin Kragh