Skör demokrati : det öppna samhällets motkrafter i svensk offentlig debatt, kultur och forskning (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Det öppna samhället (del 2)
Utgivningsdatum
2022-06-20
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789189526914
Skör demokrati : det öppna samhällets motkrafter i svensk offentlig debatt, kultur och forskning (e-bok)

Skör demokrati : det öppna samhällets motkrafter i svensk offentlig debatt, kultur och forskning E-bok

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-06-20

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Häromåret firade Sverige 100 år som demokrati, men trots att vi har demokratiska val och fri åsiktsbildning finns det anledning att vara orolig. Utöver en illavarslande global utveckling där många länder rör sig åt ett auktoritärt håll, har vi en rad problem på hemmaplan. Allt oftare tycks vi höra om människor som blir godtyckligt uppsagda från sina tjänster, journalister och kulturarbetare som är så rädda för att bli av med sitt jobb att de bedriver självcensur, manipulationer av språket för att stänga ute vissa grupper och avancerad detaljstyrning av förvaltning såväl som våra universitet vilket ska vara alla medborgare till gagn. ISkör demokratiger en namnkunnig skara skribenter, akademiker och debattörer perspektiv och förslag på lösningar på några av de problem som vårt demokratiska samhälle idag har att ta itu med.

Redaktörer för boken är Sten WIdmalm, professor i statskunskap, och Thomas Persson, docent i statskunskap. De är bägge verksamma vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skör demokrati : det öppna samhällets motkrafter i svensk offentlig debatt, kultur och forskning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Skydd demokrati
    yavor lyapov, 24 april 2023

    Allt vad du skulle ville veta, men inte vågar fråga eller prata om. De "konspirationsteorier" berättades av akademiker med finansiering från Myndigheten för psykologisk försvar (MPF). Kul att läsa och provocera vidare...

  2. Viktig bok, men språket är dåligt!
    Martina Danielsson, 24 september 2022

    Otroligt dåligt språk. Svårt att ta till sig informationen när texten är fylld med utsvävningar och fyllnadsord. En text behöver renodlas och bli mycket tydligare än ex ett samtal mellan två akademiker.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna