Forskning och pengar : om forskningsfinansiering (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-01-07
Förlag
Bookea
ISBN
9789189534483
Forskning och pengar : om forskningsfinansiering (e-bok)

Forskning och pengar : om forskningsfinansiering E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2022-01-07

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Pengar är en väsentlig del i forskningens ekosystem. Forskaren ansöker om pengar för att kunna adressera viktiga frågeställningar och hitta kunskap som utvecklar samhället och gör våra liv lättare. För forsk-ningsfinansiärer handlar det om en investering där det är angeläget att det blir en bra utdelning.

Det är en hård konkurrens om forskningsmedlen och alldeles för ofta sker avslag på grund av en dålig ansökan, inte på grund av ett dåligt projekt. För att vara framgångsrik är det nödvändigt att både ha en god förståelse för forskningssystemet och en förmåga att utveckla sin forskningsidé till en konkret ansökan om forskningsstöd. Denna bok handlar om att bemästra detta hantverk.

I Forskning och pengar - om forskningsfinansiering beskriver Mats Ulfendahl processerna i forskningsfinansieringen och ger praktiska tips och råd om hur man bäst tar fram en konkurrenskraftig och fram-gångsrik ansökan. Det är en bok som skapar förutsättningar för starka forskare och viktig forskning att erhålla finansiering.

Mats Ulfendahl har tidigare varit verksam som huvudsekreterare för medicin och hälsa vid Vetenskapsrådet, den främsta finansiären av forskning i Sverige. Som deltagare i flera utvärderingar av internationell forskningsfinansiering och som ledamot i internationella styrgrupper har han ett brett perspektiv på det svenska forskningssystemet. Han har även omfattande erfarenhet av arbete med privata forskningsfi-nansiärer. Idag är han forskningsdirektör i Region Östergötland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Ulfendahl

  • Fysiologi

    Jan Lännergren, Håkan Westerblad, Mats Ulfendahl, Thomas Lundeberg

    Fysiologi beskriver hur kroppen fungerar. Den här läroboken beskriver funktionen i enstaka celler, i samtliga organ och i kroppen som helhet. Syftet har varit att göra en lättförståelig framställning där onödiga detaljkunskaper rensats ut, det vil...