Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Neo (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2023-11-15
Förlag
Lilla Hoi
Illustratör/Fotograf
Suzanne Wilnersson
Dimensioner
230 x 175 x 7 mm
Vikt
232 g
SAB
Hcf(yb)
ISBN
9789189549050
Neo och de fyra elementen (kartonnage)

Neo och de fyra elementen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2023-11-15
138
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Följ med den energifyllda Neo på olika äventyr i skogen, där han bor med sina föräldrar i en koja. Neo guidas på sina vandringar av en fjäder och möter i berättelsen olika djur som alla representerar de fyra elementen: eld, vatten, jord och luft. Vi får bland annat träffa eldens hjärtevän påfågeln, som lär Neo om kärlek och positiv energi, och sköldpaddan, vattnets bästis, som kan allt om kreativitet och att prata om sina känslor.

Med sagan om Neo vill författaren lära barn att lyssna inåt, följa sin intuition och göra mer av det de tycker är roligt i livet. Boken är inspirerad av hennes bror som dog innan hon föddes, men som likt en liten Neo har guidat henne genom livet med en fjäder. Hon vill särskilt lyfta högkänsliga barn och fokuserar på ämnen som höjer vår energi, medvetenhet och kärlek.

Berättelsen om Neo föddes vid samma tidpunkt som Madeleines son kom till jorden. Namnet Neo betyder ny och gåva, och Madeleines son fick namnet Neo i andranamn.

Neo-serien belyser ämnet högkänslighet.

Boken är vackert illustrerad av Suzanne Wilnersson, med mycket fantasi, färgrikedom och händelser som lockar till samtal mellan barn och vuxna.

Madeleine Olofsson har gått flera kurser inom spirituell och personlig utveckling. Hon brinner för ämnena högkänslighet, spiritualitet och energier. Boken är Madeleines debut och första delen i en serie om Neo.

Tillsammans med flickan Aloha får han uppleva vad yin och yang kan vara, två halvor som tillsammans skapar en helhet. Neo och de fyra elementen av Madeleine Olofsson har uttalat pedagogiska ambitioner.
BTJ-häftet nr 18, 2023. Lektör Annika Malm
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Neo och de fyra elementen
 2. +
 3. Elementärt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elementärt av Suzanne Francis (kartonnage).

Köp båda 2 för 252 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Neo och de fyra elementen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Om medvetenhet och en inre resa
  Marias bokhylla, 22 november 2023

  Sexåringarna tycker: Sexåringarna tycker att djuren är väldigt söta och förstår snabbt de olika symbolerna och vad de står för. Det är främst de söta och färgglada illustrationerna som barnen fastnar för med den här boken. De pratar också om vilket element de skulle vara om det var ett djur, baserat på vad de står och tycker att det känns vettigt att de har olika egenskaper. Det är också väldigt roligt att gissa vad nästa djur kan komma att vara.

  Åttaåringen tycker: Det är roligt att... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner