Den kompletta uppslagsboken för knopar & reparbeten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2008-09-11
Upplaga
1
Förlag
Nautiska
Översättare
Per Runhammar
Originaltitel
The Ultimate Encyclopedia of Knots and Ropework
Dimensioner
304 x 240 x 24 mm
Vikt
1667 g
SAB
Prcdak
ISBN
9789189564596
Den kompletta uppslagsboken för knopar & reparbeten (inbunden)

Den kompletta uppslagsboken för knopar & reparbeten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-09-11

Slutsåld

Knopar & reparbeten är knopboken utöver det vanliga. Den här kompletta och praktiska uppslagsboken visar hela 200 knopar, stek och sjömansarbeten. Tydliga fotografier och lättillgänglig text beskriver steg för steg hur man gör knoparna.
Här kan man lära sig de viktigaste knoparna - en för varje situation. Alla knopar har sin egen funktion. Är det knopens styrka eller hur snabbt den går att knyta som är viktigast? Storleken eller hur pålitlig den är?
Knoparnas konung - pålsteket - finns med liksom det klassiska dubbla halvslaget. Men andra användbara, lite mer ovanliga knopar som Marlinstek och Apnäve får också plats.
Alla knopar är tydligt uppdelade i kategorierna fiske, fritidsbåtar, klättring, friluftsliv och allmänna användningsområden. Tydliga symboler på toppen av sidorna visar på knopens användningsområde.
Boken innehåller också kapitel om reptyp, materiallära och hållbarhet, repvård och repets historia.
Vare sig man är en nyfiken nybörjare eller en hängiven entusiast så är Knopar & reparbeten intressant läsning och en oumbärlig hjälp.
Boken är inbunden och rikligt illustrerad i fyrfärg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den kompletta uppslagsboken för knopar & reparbeten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Denna bok saknar inget vad som gäller presentation av...
    Bruno Appelgren, 18 april 2013

    Denna bok saknar inget vad som gäller presentation av olika knopar, stekar och s.k. sjömansarbeten. Ett uppslagsverk man som intresserad av knopar mm, inte bör vara utan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Geoffrey Budworth