Morgondagens könsroller : från vaggan till graven - hur ditt liv formas beroende på vulva och penis (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2022-10-25
Förlag
Lava Förlag
Medarbetare
Landby, Mikael (form)
Dimensioner
19 x 207 x 156 mm
Vikt
540 g
SAB
Ohj
ISBN
9789189569041

Morgondagens könsroller : från vaggan till graven - hur ditt liv formas beroende på vulva och penis

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2022-10-25
216
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Många vill påstå och tro, att den uppdelade datan i vad det gäller kön speglar vårt naturliga beteende. Att vi helt enkelt bara är födda sådana. Våra hormoner, våra vulva eller penis och vår hjärna är alla direkt länkade till varandra och därför vill kvinnor lägga mer pengar på skönhetsprodukter, ta hand om hushåll och barn, gifta sig, därför begår män fler brott, fler självmord eller är mer aggressiva. Därför väljer mammor att spendera större del av sin inkomst på familjen än vad mannen gör mannen. Denna föreställning skapar en apati och tillåter skeva samhällsstrukturer att fortsätta.

Det är en förenklad bild av den komplexiteten som går in i vad det är att vara en individ. Och på grund av den stora sociala påverkan könsnormerna har, blir de förväntningar som infinner sig från att du läggs skrikande på din mammas bröst självuppfyllande profetior.

Morgondagens könsroller är boken som får dig att fundera över hur din roll i din kärleksrelation, ditt föräldraskap och i relationen till dig själv påverkas beroende på om du fötts till flicka eller pojke. Vilka hinder behöver man se upp med och vilka lösningar finns det för att knyta upp dessa ojämlikheter och konstruerade skillnader inom sex, ekonomi, skönhetsideal, makt, föräldrarollen eller framtidens teknik? Med hjälp av studier i psykologi, neurobiologi, historia och populärkulturella referenser får du verktyg och checklistor för att ta dig an svåra situationer, frågor och ställa krav för att ifrågasätta roller vi tagit för givet för att vi vuxit upp med dem.

Louise Arvidsson är bosatt i Stockholm. Hon har två utbildningar från Lunds Universitet, en fil.kand i beteendevetenskap och en ekonomie kandidat. Hon har även en journalistutbildning från Poppius. Hon har tidigare arbetat för ett start-up som utvecklade ett program i kognitiv beteendeterapi för att hjälpa människor med mental hälsa online. Läs mer om boken och Louise på louisececiliaarvidsson.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Morgondagens könsroller : från vaggan till graven - hur ditt liv formas beroende på vulva och penis
  2. +
  3. I samma flod : Putins krig mot kvinnorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt I samma flod : Putins krig mot kvinnorna av Sofi Oksanen (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »