Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
510
Utgivningsdatum
2022-08-15
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
John-Henri Holmberg
Dimensioner
178 x 110 x 33 mm
Vikt
267 g
SAB
Hce
ISBN
9789189585478

Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden

(9 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-08-15
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
BARA HAN KAN RÄDDA VÄRLDEN

Ryland är ensam överlevande på det sista desperata uppdraget att försöka rädda jorden, om han misslyckas innebär det slutet för mänskligheten.

Men det vet inte Ryland, för han vet ingenting. Inte ens vem han själv är.

Miljontals mil hemifrån, med endast två döda astronauter som medpassagerare, inser Ryland att han måste rädda sig själv, för att kunna rädda världen. Men först måste han ta reda på vem, eller kanske snarare vad, det är som plötsligt gör honom sällskap

UPPDRAG HAIL MARY handlar, liksom The Martian, om en övergiven rymdhjälte och den vetenskapliga humorns uppfinningsrikedom. Det är en sylvass, smart och dystopisk rymdskildring som bjuder på underhållande problemlösning och häpnadsväckande förveckningar som tar oss långt bortom vår vildaste fantasi.

Barack Obama har tipsat om boken tillika Bill Gates, som sagt: Även om du inte är ett stort sci-fi-fan är Uppdrag Hail Mary verkligen underhållande.

ANDY WEIR är rymndnörden som fick sitt första programmerjobb vid femton års ålder. Han släppte sin debutroman, The Martian, ungefär samtidigt som vatten upptäcktes på mars och boken gick raka vägen upp till en förstaplacering på New York Times. Efter att ha sålt mer än 3 miljoner böcker runt om världen, varav närmare 50 000 exemplar bara i Sverige, har förväntningarna på Uppdrag Hail Mary varit höga, och infriats. Hans nya berättelse om en ensam hjälte som tvingas förlita sig på sin egen intelligens för att överleva har hyllats av både kritikerkår och läsare världen över.

Din inre rymdnörd kommer att vara fnittrigt glad från första till sista sidan. Amelia

En perfekt blandning av sci-fi och fantasy. Smålandsposten

Det som gjort mig mest intresserad av fysik sedan skolan är när jag denna sommar var fast i boken Uppdrag Hail Mary. Dagens Industri, Jan Gradvall

För alla som är nyfikna på vetenskap är detta storslagna rymdepos ett måste. Tidningen Ångermanland

Det är kittlande när hela jordens överlevnad står på spel, och vi befinner oss långt längre bort än på en välbekant grannplanet. Weirs kärlek till naturvetenskapen är påtaglig och bidrar även här med en detaljrikedom som ger berättelsen trovärdighet. Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden
 2. +
 3. The Martian : ensam på Mars

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Martian : ensam på Mars av Andy Weir (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande!
  Umelmaheye (Kalmar), 13 februari 2024

  Trodde inte att jag gillade Science fiction. Alls. Men när jag kom in i boken kunde jag inte sluta läsa och den hängde kvar i mitt medvetande långt efter den var utläst. Kommer helt klart läsa igen! Författarens bästa bok (hittills?).

 2. Fysiknörderi och hjärtevärmande
  Carina, 16 november 2023

  Boken är fullspäckad med en massa detaljer om fysik, matematik och annat som jag tyckte drog ner läsupplevelsen lite grann just när jag läste boken, men det kan också bero på att jag varken är intresserad av eller har någon större förståelse för just dessa två ämnen. Utan att kunna verifiera om det som skrivs angående fysiken och matematiken bakom rymdresor stämmer ger det ändå en bild av att Andy Weir är en väldigt fysikintresserad och kunnig person.
  Boken handlar om Ryland Grace, en fys... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Andy Weir