Bokcirkeln i Haparanda (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (206.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Veronica Kurba
Utgivningsdatum
2022-08-17
Förlag
Bookea
ISBN
9789189601130
Bokcirkeln i Haparanda (ljudbok)

Bokcirkeln i Haparanda Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-08-17

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Beas liv i Umeå har blivit trist och precis när hon förlorat det avskydda jobbet på apoteket kommer telefonsamtalet från hemtjänsten i Haparanda. Hennes frånvarande pappa behöver hjälp med sådant hemtjänsten inte kan erbjuda. Bea åker till hemstaden och tvingas möta honom på ett helt nytt sätt. Han som varit karismatisk och självständig ligger nu liten och sårbar i en säng med stålgrindar.

Under sin tid i Haparanda hamnar Bea på en dambjudning med den kära gamla Liisa, Mirja med skrattet, Vivi som tänker innan hon pratar och Majsan med sminket och sexlivet. Tillsammans bestämmer de sig för att starta "Bokcirkel nummer tre". De ska läsa böcker från hembygden, helst också av författare från Tornedalen, och ses varannan vecka.

Människorna i Haparanda blir alltmer viktiga för Bea. Damerna i bokcirkeln, hemtjänstens personal och så förstås Åke. Även relationen till hennes pappa växer sig allt starkare medan han blir svagare. Samtidigt har hon sin man och barn i Umeå och ett jobb att hitta.

"Bokcirkeln i Haparanda" handlar om att lämna den grå vardagen för att göra det man har lust med. Det är en samtidsroman om familjeband och vänskap skriven med mycket kärlek och humor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »