Ett helvete i taget : en karriärists bekännelser (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2022-06-09
Förlag
Kaunitz-Olsson
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
635 g
SAB
Lz Schelin Seidegård, Cecilia
ISBN
9789189603059
Ett helvete i taget : en karriärists bekännelser (inbunden)

Ett helvete i taget : en karriärists bekännelser

Inbunden Svenska, 2022-06-09
231
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När förra landshövdingen på Gotland, Cecilia Schelin Seidegård, skriver sina memoarer, skriver hon som hon talar och som hon verkat under många decennier i forskningens, närings livets och politikens absoluta topp. Direkt, utan att be om ursäkt, ofta kryddat med en under fundig humor.

Länge var hon enda kvinnan i styrelserummen. Och inte vilka rum som helst hon befann sig längst upp i toppen av läkemedelsindustrin och universitetsvärlden, bland annat genomförde hon den lyckade sammanslagningen av Huddinge och Karolinska som skapade ett av Europas bästa universitetssjukhus. Redan år 2000 utnämndes hon av Veckans Affärer till den mäktigaste kvinnan i näringslivet . Då blev hennes manliga kolleger förbannade och mötte henne med tystnad. Hon spelade också en avgörande roll i att stoppa avverkningen av Ojnareskogen på Gotland, och rädda den ömtåliga och sällsynta naturen för överskådlig framtid.

"Ett helvete i taget" är en personlig och orädd skildring inifrån styrelserum, tjejmiddagar och landshövdingesresidens, skriven av en av våra mest erfarna kvinnliga ledare en föregångare som krossat glastak och flyttat fram gränserna för vad en kvinna inom maktsfären kan, bör och får göra. Cecilia (Cicci) Schelin Seidegård (f. 1954) dis puterade i biokemi och hade stora framgångar som ledare i Astra och Astra Zeneca.

Hon var landshövding på Gotland i nio år och har haft en rad ordförandeuppdrag, bland annat System bolaget, KTH, Göteborgs universitet, Novare och Samhall. Ledamot av IVA och hedersdoktor vid KTH.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett helvete i taget : en karriärists bekännelser
  2. +
  3. Blir du ledsen om jag dör?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blir du ledsen om jag dör? av Nicolas Lunabba (inbunden).

Köp båda 2 för 460 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »